Praktische info

22328 - RWA verbinding Kontichsesteenweg - Struisbeek

Jouw veiligheid op de werf

De werken in je buurt zijn erg ingrijpend en op een werf van deze omvang schuilt achter elke hoek gevaar. Een rondrijdende vrachtwagen, een onverwacht obstakel, een put, … Het zijn allemaal risico’s. Om die veiligheidsrisico’s voor jou en voor ons te beperken, nemen we een hele reeks maatregelen. Maar als we de veiligheid voor iedereen willen vergroten, dan hebben we ook jouw hulp nodig!

Kom je in de buurt van onze werf, volg dan deze richtlijnen:

  • Ga alleen op de werf als het echt niet anders kan.
  • Respecteer de werfsignalisatie en de verkeersregels.
  • Moet je toch de werf op, kijk dan extra uit voor mogelijke obstakels, putten en voertuigen.
  • Maak, voor je de werf oversteekt, altijd oogcontact met de vrachtwagenchauffeur of kraanbestuurder. Alleen zo ben je zeker dat hij of zij je gezien heeft.
  • Draag een geel hesje. Zo ben je pas echt zichtbaar.
  • Berg je oortjes en GSM even op. Zo hoor en zie je alles.
  • Zie je een onveilige situatie? Spreek ons of onze aannemer er over aan.
  • Blijf aandachtig voor je eigen veiligheid en die van je kinderen, andere bewoners of voorbijgangers.

Meer veiligheid: daar werken we samen aan!

Toegang tot jouw woning

Door de werken is er geen doorgaand verkeer toegelaten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar tijdens de werkuren (van 7.00 uur ’s morgens tot 16.30 uur) zal dit op bepaalde momenten moeilijk zijn. Op het ogenblik dat de rioleringswerken zich voor jouw huis bevinden, is jouw oprit of garage tijdelijk niet toegankelijk met de wagen. Te voet blijft de toegang uiteraard steeds gegarandeerd.

Verhuis of levering: informeer ons

Plan je een verhuis of een bijzondere levering tijdens de werken? Laat het zo snel mogelijk weten via ons contactcenter (tel. 03 45 0 45 45) zodat onze aannemer hier rekening mee kan houden.

Buurtafgevaardigde of vertegenwoordiger handelaars

Wij verwelkomen graag een of meerdere vertegenwoordigers van de bewoners en/of handelaars op de werfvergaderingen. Zij kunnen de vragen van de buurt bundelen en bespreken met de projectleiding. Op die manier willen we de dialoog met de buurtbewoners aanmoedigen en kunnen we kort op de bal spelen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het contactcenter.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Een wijziging in de planning? Belangrijke info over een omleiding? Een stand van zaken? Graag bezorgen we de laatste nieuwtjes de dag zelf nog in jouw mailbox.
Inschrijven op onze nieuwsbrief doe je via de knop "Volg dit project" bovenaan deze pagina. We geven jouw contactgegevens niet door aan derden en gebruiken deze niet voor commerciële doeleinden. Bovendien kan je je om het even wanneer gemakkelijk weer uitschrijven.

Huisvuilophaling

Tijdens de werken kan de vuilniswagen niet tot voor je woning rijden. Daarom vragen we je om je huisvuil daags voor de ophaling al buiten te zetten, zodat de aannemer alles tijdig kan verzamelen.

Inrichting A12 en N177 tijdens de werken

De rioleringswerken worden uitgevoerd in het rechtse rijvak, de busstrook en het voet- en fietspad van de N177 in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van de werken is enkel het linkse rijvak van de N177 toegankelijk voor bestemmingsverkeer en voor bussen van De Lijn. Ook wordt een doorgang voorzien waarlangs fietsers en voetgangers op hun bestemming geraken. 

Omleiding voor fietsers en voetgangers, bussen blijven rijden

Over heel de zone waar gewerkt wordt, kunnen fietsers en voetgangers hun weg vervolgen aan de overkant van de A12/N177. Voor fietsers en voetgangers die een woning, handelszaak of bedrijf langs de werken als bestemming hebben, houden we een doorgang vrij.

Bussen van De Lijn blijven langs heel het traject rijden. Voor eventuele aanpassingen in de bediening van de haltes, hou je best de communicatie van De Lijn in de gaten.

Hoe rijd je van Antwerpen naar Aartselaar of Kontich?

Kom je uit Antwerpen en moet je naar Aartselaar of Kontich? Dan neem je op de viaduct van Wilrijk de afslagstrook naar de N177. Daarna sla je linksaf de Atomiumlaan in. Aan het einde van de Atomiumlaan draai je rechts de Dijkstraat in tot aan de verkeerslichten met de Kontichsesteenweg. Daar kies je richting Aartselaar (rechtdoor) of richting Kontich (links).

Hoe rijd je van Brussel / Boom naar Kontich?

Kom je uit de richting van Brussel, dan neem je de eerste afrit van de A12 voorbij de Rupeltunnel. Daar ga je, net als het verkeer dat uit Boom komt, de N177 op. Aan de Pierstraat (N171) ga je rechts. Aan de verkeerslichten kies je rechts de Pierstraat naar Kontich. Even verder moet je dan links de expressweg op richting Kontich / E19.

Moet je van centrum Kontich naar Antwerpen?

Om vanuit Kontich centrum of van de Prins Boudewijnlaan naar Antwerpen te rijden, volg je de omleiding langs de E19. Via de N173 en N171 neem je oprit Kontich van de E19. Van daar rijd je verder naar Antwerpen.

Moet je vanuit de Doornstraat naar Antwerpen?

Kom je uit de buurt van de Doornstraat en wil je richting Antwerpen, dan volg je best de omleiding langs de Groeninghenlei, N173, N171 naar oprit Kontich van de E19. Daar zet je je rit richting Antwerpen verder.

Van Hemiksem naar Kontich rijden?

Moet je van Hemiksem naar Kontich, dan ga je vanuit de Cleydaellaan links de A12 op. Net voorbij Koffie Rombouts kun je de doorsteek rechts nemen naar de N177. Aan de lichten gaat het rechts de Atomiumlaan in en daarna via de Dijkstraat naar de Kontichsesteenweg.

 

Opgelet: de doorsteek van de A12 naar de N177 ter hoogte van De Decker - Van Riet is uitsluitend voor bestemmingsverkeer en niet voor doorgaand verkeer!

Van Kontich naar Hemiksem?

Rijd je van Kontich naar Hemiksem, dan sla je op de Kontichsesteenweg rechtsaf de Dijkstraat in. Vervolgens linksaf naar de Atomiumlaan. Van daaruit moet je even rechts de N177 op, richting Antwerpen, om onder het viaduct van Wilrijk terug te keren in de richting van Boom. Zo kun je verder naar de Cleydaellaan.