Projectoverzicht

22561 - Collectering Oostkerke
Last update: 19 feb 2019

Startdatum: 19 februari 2018

De werken zullen 18 maanden duren

Vandaag komt het afvalwater van Oostkerke ongezuiverd in de beken terecht. De volgende jaren krijgt het centrum van Oostkerke een nieuwe riolering en worden de straten vernieuwd. De werken door Aquafin en de stad Damme verlopen gefaseerd. Aquafin bouwt nu al een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie (KWZI) in de Sabtsweg. Sinds eind februari 2018 zijn ook de rioleringswerken ten laste van Aquafin gestart.

Dit zijn de rioleringswerken in:

 • Heitegemstraat
 • Koolkerkesteenweg tussen de Heitegemstraat en de Eienbroekstraat
 • Eienbroekstraat
 • Sabtsweg tot voorbij nummer 2
 • Hoekestraat tot en met het kruispunt met de Sint-Guthagostraat
 • Sint-Guthagostraat

In een later fase volgen riolerings- en wegenwerken in de Sint-Kwintensstraat, Processieweg en Monnikeredestraat ten laste van de stad Damme. Deze werken zullen ten vroegste in het najaar van 2019 starten.

Nieuws en updates

 • 01 feb 2019

  Winterweer zorgt voor vertraging

  Het stuk Hoekestraat tussen de Eienbroekstraat en Sint-Guthagostraat werd reeds opgebroken. Door het winterweer van de afgelopen 2 weken konden de rioleringswerken echter nog niet starten. Het is de bedoeling om met deze werken te starten in de week van 4 februari.

  De aanleg van de riolering zal 2 tot 3 weken duren. Daarna worden de huisaansluitingen uitgevoerd. Dit duurt 1 tot 2 weken. Vervolgens wordt de bovenbouw aangelegd: plaatsen van de straatkolken, aanbrengen van straatgoten met hun fundering, fundering van de weg en onderlaag asfalt.

  Al deze werken zijn sterk afhankelijk van het weer. We hopen de onderlaag asfalt tegen Pasen te kunnen aanbrengen.

 • 14 dec 2018

  Na Kerst gaan werken verder vanaf kruispunt Eienbroekstraat – Zuidbroekstraat

  De voorbije weken heeft de aannemer de riolering aangelegd en de huisaansluitingen uitgevoerd tussen Eienbroekstraat 16 en het kruispunt Eienbroekstraat – Zuidbroekstraat. De aannemer probeert om nog voor het jaareinde de onderlaag asfalt te leggen. Na het kerstverlof gaan de werken verder vanaf het kruispunt Eienbroekstraat – Zuidbroekstraat in de richting van het centrum van Oostkerke.

 • 09 nov 2018

  Aanleg riolering start met beetje vertraging

  Het was de bedoeling om tussen Eienbroekstraat 16 en het kruispunt Eienbroekstraat-Zuidbroekstraat een tijdelijke steenslag te voorzien, zodat de woningen in de zone waar komende weken de riolering wordt aangelegd bereikbaar zouden zijn. Nu de kasseien zijn opgebroken, blijkt de grond echter van heel slechte kwaliteit te zijn. Het plaatsen van steenslag volstaat zelfs niet. Daarom zal de aannemer de bovenste grondlaag eerst stabiliseren met kalk voordat hij steenslag plaatst. De aannemer zal hierdoor pas midden volgende week starten met de aanleg van de riolering. Onze verontschuldigingen voor de hinder.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider aannemingen Vanlerberghe - Nicky Portier

Locatie werfkeet: Heitegemstraat (t.h.v. werfkeet)