Projectoverzicht

22594B - Ontsluiting RWA Bloemekeswijk - Zuidelijke as
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 16 april 2018

De werken zullen 18 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin, rioolbeheerder Farys en de gemeente Lovendegem de bestaande riolering in de wijk vervangen door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. De bestaande riolering is in slechte staat.

Het afvalwater loopt zoals nu naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Gent. Het propere regenwater wordt gescheiden van het afvalwater en rechtstreeks aangesloten op de beek De Lieve. Tegelijkertijd wordt de volledige wegenis van rooilijn tot rooilijn in een nieuw kleedje gestoken.

Hiervoor worden werken uitgevoerd in de volgende straten: Azaleastraat, Salviastraat, Eglantier, Begoniastraat, Lavendelstraat, Dahliastraat, Jasmijnstraat en Mimosastraat.

Nieuws en updates

 • 21 mei 2019

  Aanleg fundering rijweg in Mimosastraat

   

  Deze week nog legt de aannemer de fundering van de wegenis in de Mimosastraat. Ondertussen wordt tot midden juni een deel riolering gelegd voor Farys. Ook de huisaansluitingen worden uitgevoerd. Rond 20 juni wordt het beton van de rijweg gegoten zodat nog voor het bouwverlof kan gestart worden met de voorbereiding van de aanleg van de opritten naar de huizen. De afwerking van de opritten is voor na het bouwverlof.

   

  Terwijl de werken in de Mimosastraat verder gaan, is de aannemer van Farys begonnen met de aanleg van de riolering in de Jasmijnstraat.

 • 09 mei 2019

  Aanleg riolering in Mimosastraat

  Momenteel werkt de aannemer verder in de Mimosastraat. Op vrijdag 10 mei is de riolering van Aquafin afgewerkt, daarna legt de aannemer de riolering van rioolbeheerder Farys nog aan. Rond 20 mei starten de voorbereidingen voor de aanleg van de wegenis. Volgende week start de aannemer in opdracht van Farys met de werken in de Jasmijnstraat. Eerst wordt de bestaande wegenis opgebroken.

 • 13 mrt 2019

  Afwerking voetpaden en opritten in Begonia-, Lavendel- en Dahliastraat

  In Begoniastraat, Lavendelstraat en Dahliastraat worden de betonnen kantstroken aangebracht. Volgende week (vanaf 18 maart) plaatst de aannemer de boordstenen van de voetpaden en de opritten. Rond 22 maart worden de klinkers gelegd van de voetpaden en de opritten.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tim Zegers - Werfleider aannemer Aclagro

Locatie werfkeet: kruispunt Mimosastraat - Begoniastraat