Projectoverzicht

22594B - Ontsluiting RWA Bloemekeswijk - Zuidelijke as
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 16 april 2018

De werken zullen 18 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin, rioolbeheerder Farys en de gemeente Lovendegem de bestaande riolering in de wijk vervangen door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. De bestaande riolering is in slechte staat.

Het afvalwater loopt zoals nu naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Gent. Het propere regenwater wordt gescheiden van het afvalwater en rechtstreeks aangesloten op de beek De Lieve. Tegelijkertijd wordt de volledige wegenis van rooilijn tot rooilijn in een nieuw kleedje gestoken.

Hiervoor worden werken uitgevoerd in de volgende straten: Azaleastraat, Salviastraat, Eglantier, Begoniastraat, Lavendelstraat, Dahliastraat, Jasmijnstraat en Mimosastraat.

Nieuws en updates

 • 18 jun 2019

  Aanleg riolen in Jasmijnstraat

   

  In de Jasmijnstraat gaan momenteel de rioolbuizen de grond in. De aanleg van de wegenis is voorzien na het bouwverlof. In de straat wordt minderhindersteenslag gelegd zodat de huizen bereikbaar blijven.

 • 18 jun 2019

  Voorbereiding wegeniswerken in Mimosastraat

   

  Nog tot morgen (19 juni) bereidt de aannemer de aanleg van de wegenis voor in de Mimosastraat. Op donderdag 20 en vrijdag 21 juni worden de kantstrook en de goot ter plaatse gegoten in beton. In de week van 24 juni wordt de rijweg in beton aangelegd.

 • 21 mei 2019

  Aanleg fundering rijweg in Mimosastraat

   

  Deze week nog legt de aannemer de fundering van de wegenis in de Mimosastraat. Ondertussen wordt tot midden juni een deel riolering gelegd voor Farys. Ook de huisaansluitingen worden uitgevoerd. Rond 20 juni wordt het beton van de rijweg gegoten zodat nog voor het bouwverlof kan gestart worden met de voorbereiding van de aanleg van de opritten naar de huizen. De afwerking van de opritten is voor na het bouwverlof.

   

  Terwijl de werken in de Mimosastraat verder gaan, is de aannemer van Farys begonnen met de aanleg van de riolering in de Jasmijnstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tim Zegers - Werfleider aannemer Aclagro

Locatie werfkeet: kruispunt Mimosastraat - Begoniastraat