Projectoverzicht

22699 - Inzamelleiding Houtem
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 12 juni 2017

De werken zullen 27 maanden duren

Aquafin maakt werk van het zuiveren van het afvalwater vanuit de dorpskern van Houtem, en dit samen met rioolbeheerder intercommunale waterleidingsmaatschappij en het stadsbestuur Veurne. Aquafin plant de aanleg van een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie langs de Bergenvaart. Het vervuild water wordt vanuit de dorpskom via twee pompstations naar deze kleinschalige waterzuiveringsinstallatie geleid. Deze pompstations worden gesitueerd in de Korte Nieuwstraat en op de hoek van de Schipperiestraat met de Heidenstraat. Het regenwater wordt via een afzonderlijk leidingstelsel afgevoerd naar de waterlopen.

Nieuws en updates

 • 09 mei 2019

  Planning voor de komende weken en maanden

  Nog tot eind mei werkt de aannemer in een deel van de Westmolenstraat. Tegen dan ligt de steenslag in de straat. Begin juni beginnen de rioleringswerken in het tweede stuk van de Westmolenstraat. Als de weersomstandigheden mee willen, zal ook dit deel tegen het bouwverlof hersteld zijn tot en met de onderfundering in steenslag. Na het bouwverlof wordt de bovenbouw van de Westmolenstraat afgewerkt. Naar verwachting zal de straat tegen november 2019 klaar zijn.  

  Tussen half juni en september wordt de aansluiting van de Dorpsstraat op het Fort en de doorgaande riolering van Westmolenstraat tot Sacramentstraat aangepakt.  

  Eerstdaags legt de aannemer in de Houtemstraat, ter hoogte van nr. 22, een leiding aan dwars onder de betonweg. Dit gebeurt in twee fasen. We verwachten plaatselijke hinder voor doorgaand verkeer.  

  Volgens de planning zal het zogenoemde Rozendaaltje, de zijstraat van de Houtemstraat, begin juli worden opgebroken. Dit is echter in functie van de werken door de nutsmaatschappijen (IWVA en Telenet). Tegen het bouwverlof wordt de straat voorlopig hersteld. Na het bouwverlof worden dan de eigenlijke riolerings- en wegeniswerken ingepland.  

  In de loop van (wellicht) september 2019 wordt ook nog een zijstraatje van de Sacramentstraat aangepakt, met name bij de huisnummers 47a-49-51.  

  Tijdens het bouwverlof, van 20 juli tot 18 augustus, zal er geen activiteit zijn op de werf.

 • 28 mrt 2019

  Bouwverlof vanaf 15 april

  In de week van 15 april zal er geen activiteit zijn op de werf. De aannemer heeft dan een week bouwverlof.

 • 28 mrt 2019

  Werken Westmolenstraat en Fort volop bezig

  Inmiddels zijn de werken in de Westmolenstraat, van Schipperiestraat tot Westmolenstraat 6 (fase 5B), en achter de woningen in Fort (fase 7) volop in uitvoering. In de Westmolenstraat worden de rioleringen aangelegd op het kruispunt Westmolenstraat - Schipperiestraat. Volgende week werkt de aannemer verder richting Dorpsstraat. De riolering achter de woningen in Fort werd ook aangelegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Wim Dierinck - THV De Brabandere - Vanlerberghe (aannemer)

Locatie werfkeet: Schutterlokaal in de Houtemstraat

Niels Germonpréz - THV De Brabandere - Vanlerberghe (aannemer)

Locatie werfkeet: Schutterlokaal in de Houtemstraat