Projectoverzicht

22699 - Inzamelleiding Houtem
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 12 juni 2017

De werken zullen 27 maanden duren

Aquafin maakt werk van het zuiveren van het afvalwater vanuit de dorpskern van Houtem, en dit samen met rioolbeheerder intercommunale waterleidingsmaatschappij en het stadsbestuur Veurne. Aquafin plant de aanleg van een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie langs de Bergenvaart. Het vervuild water wordt vanuit de dorpskom via twee pompstations naar deze kleinschalige waterzuiveringsinstallatie geleid. Deze pompstations worden gesitueerd in de Korte Nieuwstraat en op de hoek van de Schipperiestraat met de Heidenstraat. Het regenwater wordt via een afzonderlijk leidingstelsel afgevoerd naar de waterlopen.

Nieuws en updates

 • 11 jun 2019

  Bouwverlof van 20 juli tot 18 augustus

   

  Van zaterdag 20 juni tot en met zondag 18 augustus is het bouwverlof. Dan zal er op de werf weinig of geen activiteit zijn.

 • 11 jun 2019

  Rioleringswerken Rozendaaltje na het bouwverlof

   

  Voor het zogenaamde Rozendaaltje, de zijstraat van de Houtemstraat, wordt begin juli de opbraak voorzien. Dit voor de werken door de nutsmaatschappijen (IWVA en Telenet). Tegen het bouwverlof wordt de straat voorlopig hersteld. Na het bouwverlof starten de eigenlijke riolerings- en wegeniswerken.

 • 11 jun 2019

  Werken tweede deel Westmolenstraat beginnen rond 19 juni

   

  Rond 19 juni wordt het tweede deel van de Westmolenstraat opgebroken. Daar hoort ook de aansluiting bij van de Dorpsstraat op het Fort en de doorgaande riolering van Westmolenstraat tot Sacramentstraat. De Dorpsstraat wordt een doodlopende weg die enkel vanuit de Sacramentstraat nog bereikbaar is. Het is de bedoeling dat tegen het bouwverlof de onderfundering in steenslag ligt.

   

  Na het bouwverlof wordt de bovenbouw van de Westmolenstraat verder afgewerkt. Tegen november hopen we hiermee klaar te zijn. Daarbij streven we ernaar om tegen eind september de doorgang vanuit de Dorpsstraat naar de Houtemstraat terug te herstellen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Wim Dierinck - THV De Brabandere - Vanlerberghe (aannemer)

Locatie werfkeet: Schutterlokaal in de Houtemstraat

Niels Germonpréz - THV De Brabandere - Vanlerberghe (aannemer)

Locatie werfkeet: Schutterlokaal in de Houtemstraat