Projectoverzicht

22699 - Inzamelleiding Houtem
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 12 juni 2017

De werken zullen 29 maanden duren

Aquafin maakt werk van het zuiveren van het afvalwater vanuit de dorpskern van Houtem, en dit samen met rioolbeheerder intercommunale waterleidingsmaatschappij en het stadsbestuur Veurne. Aquafin plant de aanleg van een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie langs de Bergenvaart. Het vervuild water wordt vanuit de dorpskom via twee pompstations naar deze kleinschalige waterzuiveringsinstallatie geleid. Deze pompstations worden gesitueerd in de Korte Nieuwstraat en op de hoek van de Schipperiestraat met de Heidenstraat. Het regenwater wordt via een afzonderlijk leidingstelsel afgevoerd naar de waterlopen.

Nieuws en updates

 • 30 aug 2019

  Hinder voor doorgaand verkeer

   

  Voor doorgaand verkeer verwachten we de komende weken hier en daar nog wat hinder. Een overzicht:

   

  - In de overgang van Westmolenstraat naar dorpsplein (Fort) wordt een strookje in printbeton aangelegd. Daarbij is de doorgang tussen Westmolenstraat en plein (Fort) onmogelijk.

  - Op de overgang van Sacramentstraat naar Korte Nieuwstraat wordt (rond het pompstation) een strook in printbeton aangelegd. Dit werkje wordt normaal als sluitstuk, helemaal op het einde, ingepland. Daarbij wordt de Korte Nieuwstraat onderbroken.

  - De riolering die aangelegd werd achter de woningen Fort 12-17 moet aangesloten worden op de hoofdriolering. Deze aansluiting situeert zich ter hoogte van Fort 11. Daar wordt de weg volledig afgesloten.

  - Tot slot zijn er nog wat kleinere segmentjes waar de werken in de loop van september/oktober voorzien worden. Deze hinderen het doorgaand verkeer niet. Het gaat hierbij om het zijstraatje Sacramentstraat ter hoogte van de nummers 47a-49-51 en de aansluiting van de riolering in Dorpsstraat 3-9.

 • 30 aug 2019

  Afwerking Westmolenstraat en Rozendaaltje

   

  De aannemer is gestart met de afwerking van de Westmolenstraat. Begin september wordt de fundering van de parkeerstroken aangebracht. Daarna worden de kasseien op de parkeerplaatsen gelegd. Volgens de huidige planning zou de aannemer in de tweede helft van oktober de onderlaag asfalt aanleggen.

   

  Ook in Rozendaaltje (zijstraat Houtemstraat) gaan de werken verder. Naar verwachting zou de bovenbouw van de straat in november afgewerkt moeten zijn.

 • 11 jun 2019

  Bouwverlof van 20 juli tot 18 augustus

   

  Van zaterdag 20 juni tot en met zondag 18 augustus is het bouwverlof. Dan zal er op de werf weinig of geen activiteit zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Wim Dierinck - THV De Brabandere - Vanlerberghe (aannemer)

Locatie werfkeet: Schutterlokaal in de Houtemstraat

Niels Germonpréz - THV De Brabandere - Vanlerberghe (aannemer)

Locatie werfkeet: Schutterlokaal in de Houtemstraat