Projectoverzicht

22777 - Aansluiting Leenstraat
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 oktober 2018

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken zal het afvalwater van het eerste deel van de Leenstraat en de Scheibeekstraat worden verzameld en getransporteerd naar de zuivering van Galmaarden. Daar wordt het gezuiverd en daarna geloosd in de Mark. Het regenwater wordt via een aparte riolering en de lokale grachten naar de baangrachten langs de gewestweg gevoerd.

Nieuws en updates

 • 25 jun 2019

  Vrijdag onderlaag asfalt in de Leenstraat

   

  De aannemer heeft de rioleringsbuizen volledig geplaatst en is momenteel bezig met de huisaansluitingen en straatkolken. 

   

  Deze vrijdag, 28/06, wordt in de Leenstraat de onderlaag asfalt geplaatst. Nadien, in de eerste week van juli, worden de greppels in beton gegoten. Aan de driehoek Scheibeekstraat plaatsen we de onderlaag in de laatste week voor het verlof, dat ingaat op 12/07. Die week wordt het kruispunt Leenstraat-Scheibeekstraat afgesloten voor het verkeer, maar zal terug opengaan voor het verlof.

   

  Vanaf 05/08 worden er betonwerken voorzien in de rijweg. Het beton zal moeten uitharden tot 19/08, in die periode is er geen verkeer mogelijk over de betonverharding. Ondertussen werken we dan voort aan de afwerking van de grachten. In de derde week van augustus leggen we de toplaag asfalt.

 • 17 jun 2019

  Komende weken aanleg onderlaag asfalt

   

  Om de toegang tijdens het bouwverlof zo goed mogelijk te maken zal de komende weken de onderlaag asfalt worden aangelegd. Deze week heeft de aannemer nog werk aan de riolering, huisaansluitingen en fundering van de weg ter hoogte van de driehoek aan de Scheibeekstraat. Vanaf volgende week wordt tussen de Scheibeekstraat en de driehoek de onderlaag worden aangebracht.

   

  De eerste week van juli worden in de Leenstraat en aan de driehoek de greppels aangelegd, de bermen afgewerkt en de fundering van de rijweg aangebracht. De tweede week van juli kan dan ook in deze fase de onderlaag asfalt worden gelegd. Het kruispunt Scheibeekstraat en Leenstraat wordt afgesloten maar zal voorzien zijn van een Minder-Hindersteenslag.

   

  De aanleg van de beton, toplaag asfalt en de afwerking van de bermen en grachten is voorzien om uit te voeren in augustus.

 • 03 jun 2019

  Fundering Scheibeekstraat vanaf Pinksteren

   

  In de Leenstraat is de riolering geplaatst en legt momenteel de drinkwatermaatschappij de waterleiding aan. De bedoeling is om de wegenis in de Leenstraat van een onderlaag asfalt te voorzien voor het bouwverlof.

   

  In de Scheibeekstraat zijn de rioleringswerken gevorderd tot voorbij huisnummer 5. We verwachten deze werken klaar te hebben tegen half juni, daarna kunnen we de huisaansluitingen afwerken. Tussen Bloemendael en "den driehoek" leggen we vanaf Pinksteren reeds de fundering van de rijweg, daarna kan ook in de Scheibeekstraat de onderlaag asfalt gelegd worden.

   

  De eindafwerking is te verwachten na het bouwverlof van juli.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Matthias De Backer - werfleider aannnemer

Locatie werfkeet: pleintje Scheibeekstraat