Projectoverzicht

22856 - Aansluiting Krapstraat - Breemstraat
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 november 2021

De werken zullen 16 maanden duren

In de Krapstraat, de Breemstraat, de Beukenstraat, de Kuipstraat, Visgracht, Lindebos, Hofkwartier, Dreef en Rauwenbos wordt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het grachtenstelsel van Visgracht tot Kuipstraat wordt volledig aangepast.

Lokaal bestuur Buggenhout maakt van de gelegenheid gebruik om de Krapstraat veiliger in te richten. Ook wordt het kruispunt Krapstraat – Hanenstraat – Hauwerstraat – Beukenstraat aangepakt.

Waarom deze werken?

Vandaag ligt hier een gemengde riolering. Regen- en afvalwater worden in één buis afgevoerd naar de Meerputbeek.

Met dit project wordt het propere regenwater zoveel mogelijk ter plaatse gehouden om te infiltreren of het wordt vertraagd afgevoerd langs het grachtenstelsel. Daarom passen we het grachtenstelsel van de Meerputbeek aan tussen de Visgracht en de Kuipstraat. Verder leggen we een nieuwe buffergracht aan.

Eens de werken zijn uitgevoerd, gaat het afvalwater van een 300-tal woningen naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Dendermonde. Daar wordt het gezuiverde afvalwater geloosd in de waterloop.

In de Krapstraat wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd, afval- en regenwater worden apart afgevoerd. Na de rioleringswerken wordt de straat veiliger aangelegd, onder meer met een fietspad in beide richtingen. Ook het kruispunt Krapstraat – Hanenstraat – Hauwerstraat – Beukenstraat wordt veiliger ingericht.

Ook een deel van de Beukenstraat, een deel van de Kuipstraat, een stukje Dreef, de Visgracht, de Breemstraat, Hofkwartier, Lindebos en Rauwenbos voorzien we een gescheiden rioleringsstelsel. De weg wordt nadien terug aangelegd.

Nieuws en updates

 • 24 nov 2021

  Planning werken visgracht

   

  Tot en met vrijdag 3 december zal de aannemer in Visgracht de hoofdriolering aanleggen. Hij doet dat in een vooruitschrijdende sleuf, die telkens dichtgemaakt wordt met een tijdelijke steenslagverharding om de bereikbaarheid te vrijwaren. In de week van 6 december worden dan de straatkolken en de woningen aangesloten op de nieuwe leidingen.

   

  De bedoeling is om in de week van 13 december de fundering van de rijweg aan te leggen en de werf minstens te fatsoeneren voor het kerstverlof. De aanleg van de boordstenen en de onderlaag asfalt is sterk afhankelijk van het weer en de temperatuur aan de grond, dus kan nog niet exact worden ingepland. De aannemer zal de bewoners verwittigen wanneer deze werken doorgaan.

   

  Hou er rekening mee dat je woning tussen 07:00 en 17:00 op werkdagen moeilijk bereikbaar zal zijn. Als je je wagen nodig hebt, parkeer hem dan voor 06:30 buiten de werkzone.

   

  Tegelijk aanleg buffergracht

   

  In de week van 29 november gaat ook de aanleg van de buffergracht van start, waarmee we het regenwater van de straat en de verharde oppervlakken opvangen. Deze graafwerken zullen duren tot en met 17 december. Rond 10 december start de aannemer met de versteviging van de grachtoevers, met palen en schanskorven. We verwachten de gracht klaar te hebben in februari 2022.

 • 17 nov 2021

  Vanaf 22 november rioleringswerken in Visgracht

   

  Op maandag 22 november starten de effectieve rioleringswerken in de Visgracht. Eerst breekt de aannemer de asfaltverharding op ter hoogte van de gracht, richting de Krapstraat. Vervolgens wordt de regenwaterriolering aangelegd tot aan huisnr. 1. Daarna plaatsen we de vuilwater- (DWA) en de regenwaterriolering (RWA) vanaf de Krapstraat tot aan de buffergracht.

   

  Houd er rekening mee dat je woning tijdens de werkuren (van 7.00 tot 17.00 uur) niet bereikbaar zal zijn. Parkeer je auto daarom tijdig (vóór 6.30 uur) buiten de werfzone. Aan het einde van de werkdag dekt de aannemer de straat af met ‘minder hinder’ steenslag, enkel de bouwput blijft open liggen. 

   

  Tijdens de werken zal je woning bij momenten ook 's avonds niet bereikbaar zijn met de auto. Bv. ter hoogte van de werkput, bij de aanleg van de kantstroken, de aanleg van asfalt, ... We informeren je hierover met een bewonersbrief en via deze website.

 • 09 nov 2021

  Omleiding voor fietsers

   

  Tijdens de werken aan het grachtenstelsel blijft de hinder voor de bewoners en het verkeer eerder beperkt.

   

  Omdat veiligheid primeert, is voor fietsers een omleiding voorzien langs de Lijnsebossen, Molenstraat, Korte Dreef en Dreef (zie plan). Zo moet je als fietser niet tussen het zware werfverkeer slalommen. Respecteer de werfsignalisatie. Veiligheid is een zaak voor iedereen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stef De Nijs

Werfleider aannemer DCA

Locatie werfkeet:

op de parking van het voetbalterrein in de Dreef

Marc Vinck

Technische Dienst Buggenhout