Projectoverzicht

22856 - Aansluiting Krapstraat - Breemstraat
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 november 2021

De werken zullen 16 maanden duren

In de Krapstraat, de Breemstraat, de Beukenstraat, de Kuipstraat, Visgracht, Lindebos, Hofkwartier, Dreef en Rauwenbos wordt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het grachtenstelsel van Visgracht tot Kuipstraat wordt volledig aangepast.

Lokaal bestuur Buggenhout maakt van de gelegenheid gebruik om de Krapstraat veiliger in te richten. Ook wordt het kruispunt Krapstraat – Hanenstraat – Hauwerstraat – Beukenstraat aangepakt.

Waarom deze werken?

Vandaag ligt hier een gemengde riolering. Regen- en afvalwater worden in één buis afgevoerd naar de Meerputbeek.

Met dit project wordt het propere regenwater zoveel mogelijk ter plaatse gehouden om te infiltreren of het wordt vertraagd afgevoerd langs het grachtenstelsel. Daarom passen we het grachtenstelsel van de Meerputbeek aan tussen de Visgracht en de Kuipstraat. Verder leggen we een nieuwe buffergracht aan.

Eens de werken zijn uitgevoerd, gaat het afvalwater van een 300-tal woningen naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Dendermonde. Daar wordt het gezuiverde afvalwater geloosd in de waterloop.

In de Krapstraat wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd, afval- en regenwater worden apart afgevoerd. Na de rioleringswerken wordt de straat veiliger aangelegd, onder meer met een fietspad in beide richtingen. Ook het kruispunt Krapstraat – Hanenstraat – Hauwerstraat – Beukenstraat wordt veiliger ingericht.

Ook een deel van de Beukenstraat, een deel van de Kuipstraat, een stukje Dreef, de Visgracht, de Breemstraat, Hofkwartier, Lindebos en Rauwenbos voorzien we een gescheiden rioleringsstelsel. De weg wordt nadien terug aangelegd.

Nieuws en updates

 • 26 sep 2022

  Fietsers: respecteer de veiligheidsvoorschriften!

  Al te vaak merken we dat te veel fietsers in de Breemstraat en Hofkwartier met hun veiligheid spelen. Ze slalommen tussen de zware machines en slaan daarbij alle veiligheidsregels in de wind.

   

  Daarom voor je eigen veiligheid:

  • Respecteer de signalisatie.
  • Stap van je fiets en ga een kort eindje te voet. 
  • Houd ruim afstand van het werfverkeer.
  • Volg de aanwijzingen van de mensen van de aannemer.

   

  Als de mensen van de aannemer je aanspreken, dan doen ze dit omdat ze bezorgd zijn voor jouw veiligheid.

   

  Veiligheid is een zaak van iedereen!

   

 • 23 sep 2022

  Ontsluiting Breemstraat aangepast

  Vanaf woensdag 28 september wordt de tijdelijke ontsluiting via de rijplaten langs Roodbos afgesloten. Je kan dan via de Krapstraat naar de Breemstraat en Hofkwartier.

   

  Planning Breemstraat

   

  De aannemer is deze week gestart met het plaatsen van de boordstenen voor de uitwijkstrook naast de rijweg. Dit zal nog een tweetal weken duren. In de loop van volgende week leggen we de klinkers van de uitwijkstrook. Dit gebeurt eerst aan kant van de even huisnummers.
  Zodra deze kant afgewerkt is, werken we de opritten af en brengen we de riooldeksels aan de oneven kant van de rijweg op de juiste hoogte. Daarna komt de oneven kant aan de beurt.

   

  Planning Hofkwartier

   

  Momenteel leggen we de kantstroken aan. Dit duurt nog een tweetal weken. Daarna worden de opritten aangewerkt en de steenslagfundering geplaatst. Later volgt de aanleg van het asfalt.

  Houd er rekening mee dat jouw woning van 6.30 uur tot 17.00 uur moeilijk bereikbaar zal zijn. Parkeer je auto daarom vóór 6.30 uur buiten de werfzone.

 • 29 aug 2022

  Gieten beton Breemstraat verplaatst naar dinsdag en woensdag

  Vrijdag is de glijbekistingsmachine in panne gevallen. Hierdoor worden de betonnen boordstenen in de Breemstraat gegoten op dinsdag 30 en woensdag 31 augustus.

   

  De aannemer bekijkt om een aantal inritten zo snel als mogelijk aan te vullen. Waarschijnlijk is dit iets voor net na het weekend, rekening houdend met de uitharding van het beton.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stef De Nijs

Werfleider aannemer DCA

Locatie werfkeet:

op de parking van het voetbalterrein in de Dreef

Marc Vinck

Technische Dienst Buggenhout