Projectoverzicht

22932 - Collector Overslag
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 11 juni 2018

De werken zullen 20 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van Overslag, dat nu nog in de Hoogstraatbeek en het Axelsvaardeken belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Overslagdijk. Het gaat om het afvalwater van bijna 300 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Jouw rioolbeheerder Riopact zal tegelijkertijd een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in Ramonshoek, Brandstraat en Vieruitersten. Om dit te realiseren zullen Aquafin en Riopact rioleringswerken uitvoeren in volgende straten:

 • Overslag tot huisnummers 17 en 22
 • Ramonshoek
 • Vieruitersten
 • Brandstraat

De gemeente Wachtebeke maakt van de gelegenheid gebruik om de wegenis opnieuw in te richten.

Nieuws en updates

 • 12 jun 2019

  Riolering Ramonshoek ligt bijna

   

  De riolering ligt ondertussen bijna in Ramonshoek, tussen huisnummer 43A en de brug van de E34 (fase 2B). Ook de huisaansluitingen zijn afgewerkt. Er moeten nog enkele aansluitingen te gebeuren aan grachten en straatkolken voordat de kantstrook kan worden gegoten. De voorbereidende werken voor de kantstrook worden deze week uitgevoerd.

   

  Op maandag 17 juni wordt de kantstrook gegoten aan beide straatkanten tot aan de brug. Hierdoor kun je tot 1 juli niet met de auto op je oprit. Woon je aan de onpare kant van Ramonshoek, dan zal je rond 26 juni een tijdelijke oprit kunnen gebruiken. Opgelet: de nutsmaatschappijen beginnen op 1 juli met hun werken voor jouw woning.

   

  In de week van 17 juni legt de aannemer de fundering van het fietspad aan de pare kant van Ramonshoek. Op 24 en 25 juni wordt het fietspad gegoten in beton. We doen een warme oproep op het vers gegoten beton niet te betreden! Gebruik a.u.b. de loopbruggen die door de aannemer over het fietspad worden gelegd.

   

  Als alles volgens plan verloopt, dan wordt op 21 juni de onderlaag asfalt aangebracht.

 • 12 jun 2019

  Werken Vieruitersten starten op 17 juni

   

  In tegenstelling tot eerdere berichten starten de werken in Vieruitersten ter hoogte van het pompstation aan huisnummer 26 op 17 juni. De eerste fase is van het pompstation tot en met het kruispunt met de Brandstraat.

   

  De aannemer werkt geleidelijk aan richting de Brandstraat. Zorg er a.u.b. voor dat je auto tijdig van de oprit is. We proberen bewoners zo veel mogelijk toegang te geven, maar tussen 6 en 17 uur is dit niet mogelijk.

   

  Je kunt je auto wel kwijt op het weiland naast Brandstraat 5. Deze parkeerzone ligt net buiten de werken, ze kan dus de gehele tijd van de werken worden gebruikt.

   

  Concrete planning wanneer de straat volledig afgewerkt zal zijn, is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 • 24 mei 2019

  Flash - Werken Vieruitersten starten in week 10 juni

   

  De rioleringswerken in Vieruitersten (ten noorden van de Brandstraat) en de Brandstraat (fase 4A) beginnen al in de week van 10 juni. De werfpartners hebben beslist deze fase eerder aan te vatten om zo de totale duurtijd van de werken te beperken.

   

  De aannemer zal eerst de bestaande weg opbreken ter hoogte van het pompstation aan de noordkant. In de week van 17 juni begint de aanleg van de nieuwe riolen in de richting van de Brandstraat. Nadat de riolen in deze fase zijn geplaatst, gaan de werken verder in Vieruitersten ten zuiden van de Brandstraat (fase 4B).

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Lieven Mannens - Werfleider aannemer RTS

Locatie werfkeet: Ramonshoek t.h.v. brug E34

Technische dienst

Gemeente Wachtebeke