Projectoverzicht

23025 - Optimalisatie sanering Hoge Weg
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 september 2018

De werken zullen 15 maanden duren

Met deze werken zal in de Hogeweg vanaf de Baron Empainlaan een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd, dat via twee pompstations het afvalwater van ongeveer 931 inwoners zal afvoeren richting de rioolwaterzuiveringsinstallatie Mechelen-Noord. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten.

Nieuws en updates

 • 15 mei 2019

  Laatste riolering Hogeweg wordt aangelegd

   

  In fase 3, het laatste deel van de Hogeweg tot aan het zijweggetje, is gestart met de aanleg van de riolering naar het bestaande pompstation Battel, naast de Dijle. Deze en volgende maand zal ook nog de afwerking en montage van de twee nieuwe pompputten gebeuren. 

   

  In fase 2 worden nog de inspectieputten op de juiste hoogte gebracht, zodat nadien de toplaag asfalt kan worden aangelegd. Daarna worden de bermen en opritten verder afgewerkt.

 • 21 jan 2019

  Planning op korte termijn

   

  Fase 1: deze werken zijn grotendeels uitgevoerd. Er wordt nog een deel van de leiding aan het pompstation Battel gerenoveerd, waarmee we waarschijnlijk in februari starten.

  Fase 2: in het deel A, tussen het kruispunt en nr. 227 zijn de rioleringen uitgevoerd en is een Minder-Hindersteenslag gelegd voor de toegankelijkheid. In deel B, tussen nrs. 193 en 227 zijn de rioleringswerken in uitvoering. Het is voorzien om in maart te kunnen starten met de wegeniswerken.

  Fase 3: Tussen huisnummers 193 en 94 voorzien we om de rioleringswerken op te starten in maart.

  Fase 4: in de zijtak Zennegatvaart starten de werken normaalgezien midden juni.

 • 12 dec 2018

  Algemene planning

   

  In eerste instantie zal de aannemer de pompstations aanleggen ter hoogte van de Baron Empainlaan en ter hoogte van nr. 193. Er zal een leiding worden aangelegd richting het hoofdpompstation in Battel.

   

  De rioleringswerken zijn in oktober ten volle gestart met de aanleg van een nieuw gescheiden stelsel tussen de Baron Empainelaan, tot aan nr. 193. Er wordt getracht bereikbaarheid te voorzien via één van de twee kanten van de Hogeweg, afhankelijk van de vordering van het rioleringswerk.

   

  Deze tweede fase zou klaar zijn tegen het bouwverlof van 2018-2019. In januari 2019 wordt de riolering verder aangelegd, tussen huisnummers 193 en 94.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jamie Van Vlasselaer & Keith De Hondt - Aannemer Viabuild!

Locatie werfkeet: Neerweg, onder de brug van het Battelcomplex