Projectoverzicht

23033 - Afkoppeling Laarloop
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 juni 2018

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 50 inwoners uit Geel dat nu nog deels in de grachten naar Brukel belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Tevens zal de Laarloop volledig van het rioleringsstelsel afgekoppeld worden.

Om dit te realiseren, zal Aquafin vanaf het kruispunt Brukel-Diestseweg een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in Brukel. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Geel. Het propere regenwater wordt aangesloten op de Laarloop.

Nieuws en updates

 • 16 mei 2019

  Werken zijn bijna klaar

  Het overgrote deel van de werken is ondertussen achter de rug. Voor eind mei worden de roosters nog geplaatst op het einde van de gracht. Begin juni kan dan het pompstation worden opgestart. Ook de leuning van de gracht moet nog worden afgewerkt. Dit zou eind mei klaar moeten zijn. Tot slot komt midden juni een ruimer de nieuwe riolen nog eens grondig reinigen.

 • 16 apr 2019

  Afwerking is volop bezig

  De aannemer brengt momenteel de laatste punten op de werf in orde. Zo wordt de steenslag op de werfweg verwijderd, enkele openingen worden verder opgevoegd, de houten afsluiting wordt geplaatst tussen de gracht en de rijweg en de teelaarde wordt ingezaaid. Ondertussen ligt overal de toplaag asfalt. Tussen huisnr. 1 en huisnr. 4 ligt de asfalt echter niet zoals het hoort. Hier zal de toplaag verwijderd en opnieuw aangelegd worden. Je verneemt hier wanneer dit precies gebeurt. De toegang tot Brukel is dan mogelijk langs de onverharde weg.

 • 19 feb 2019

  Tijdelijk niet met de auto op de oprit

  Op woensdag 19 februari worden de borduren ter plaatse gegoten in beton. Het beton moet uitharden, waardoor je er niet met de auto over mag rijden. Daarom kun je je wagen niet op de oprit parkeren.

  Eind deze week plaatst de aannemer de fundering tussen de boordstenen. We verwachten dat we begin maart de onderlaag asfalt kunnen leggen. Nadat de borduren werden geplaatst, start de aannemer met de aanleg van de voetpaden aan de pare zijde.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

De werken starten op maandag 4 juni 2018 en zullen in totaal ongeveer 1 jaar duren. De aannemer zal in de week van 4 juni voorbereidende werken uitvoeren om de nutsbedrijven (Eandis, Pidpa, Proximus en Telenet) de mogelijkheid te bieden om hun leidingnetwerk te verplaatsen/vernieuwen. Vanaf 11 juni starten deze werkzaamheden tot vermoedelijk eind augustus. Aansluitend wordt gestart met de aanleg van de riolering.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Marc Storms - werfleider aannemer

Locatie werfkeet: het onverharde paadje tussen huisnummers 1 en 3