Projectoverzicht

23079A - Aansluiting Westvoordestraat deel A (Moerakkerstraat, Akkerstraat, Gr. Kapellestraat)
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 29 maart 2021

De werken zullen 16 maanden duren

Binnen het projectgebied komt het afvalwater van de bewoners nu nog in het bestaande grachtenstelsel terecht. Deze grachten zijn grotendeels dichtgelegd met buizen, maar stromen afwaarts nog altijd naar een open waterloop. In dit geval de Driesbeek.

Aquafin zal een gescheiden rioolstelsel aanleggen in de Grote Kapellestraat, de Akkerstraat, de Moerakkerstraat en de Aalterseweg.

Regen- en afvalwater worden hierbij apart afgevoerd. Het propere regenwater loopt in de Driesbeek. Het afvalwater voeren we af naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aalterbrug.

Gelijktijdig met de aanleg van het nieuwe gescheiden stelsel zal het gemeentebestuur Aalter in samenwerking met Farys instaan voor:

 • De aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Kleine Kapellestraat
 • De herinrichting van het openbaar domein in de omgeving van de kapel op het kruispunt Akkerstraat met de Grote- en Kleine Kapellestraat
 • De herinrichting van de Moerakkerstraat, de Akkerstraat, de Grote en de Kleine Kapellestraat.

Nieuws en updates

 • 25 apr 2022

  Volop rioleringswerken in Grote Kapellestraat

  Volop rioleringswerken in Grote Kapellestraat

   

  Deze week legt de aannemer de grachten verder aan in de Grote Kapellestraat tussen Driebekweg en Urselseweg (deelfase 1 vanaf Driebekweg tot en met huisnummer 8). Ook worden de taluds ingezaaid.

   

  In deze deelfase beginnen we in de week van 9 mei met de opbouw van de wegenis. Eerst plaatsen we de straatkolken, daarna leggen we de fundering van de rijweg en brengen we de boordstenen aan. Deze worden ter plaatse gegoten in beton. Meer info volgt.

   

  In het deel van de Grote Kapellestraat tussen de Driebekweg en de Urselseweg (deelfase 2 vanaf huisnummer 6 tot aan Urselseweg) leggen we vanaf dinsdag 26 of woensdag 27 april eerst de vuilwaterriool en vervolgens de regenwaterriool aan.

 • 28 mrt 2022

  Overzicht werken Grote Kapellestraat

   

  In de week van 28 maart sluiten we in de Grote Kapellestraat tussen de Driebekweg en de Urselseweg (deelfase 1 vanaf Driebekweg tot en met huisnr. 8) de woningen aan op het nieuwe rioleringsstelsel. Ook de aanleg van de grachten staat op de planning.

   

  In de Grote Kapellestraat tussen de Driebekweg en de Urselseweg (deelfase 2 vanaf huisnr. 6 tot aan de Urselseweg) leggen we vanaf dinsdag 19 april zowel de vuilwater- als de regenwaterriolering aan. In de week van 4 april wordt in dit stuk de wegenis opgebroken.

   

  Begin april bouwverlof

   

  Van maandag 4 tot en maandag 18 april heeft de aannemer bouwverlof.

 • 22 mrt 2022

  Overzicht rioleringswerken Grote Kapellestraat

   

  Deze week plaatst de aannemer nog een deel van de vuilwatercollector in de Grote Kapellestraat, tussen de Driebekweg en de Urselseweg (deelfase 1 vanaf Driebekweg t.e.m. huisnr. 8).

   

  In de week van 28 maart legt hij hier de grachten aan, brengt hij de inbuizingen aan en sluit hij de woningen aan op de nieuwe riolen. Dit duurt ongeveer twee weken.

   

  Van maandag 11 april tot en met maandag 18 april heeft de aannemer bouwverlof. Er is dan geen activiteit op de werf.

   

  Na de Paasvakantie, op dinsdag 19 april, breken we de verharding op in de Grote Kapellestraat, tussen de Driebekweg en de Urselseweg (deelfase 2 vanaf huisnr. 8 tot aan Urselseweg). Daarna starten we hier met de aanleg van de vuilwater- en de regenwaterriolering.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Pieter Desplenter

Werfleider aannemer Vanlerberghe

Locatie werfkeet:

omgeving Grote Kapellestraat 13