Projectoverzicht

23243 - Optimal.93281: aanleg gescheiden stelsel in Sterrebeeksestwg
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 maart 2018

De werken zullen 15 maanden duren

Aquafin voorziet de aanleg van een gescheiden stelsel in de Sterrebeeksesteenweg tussen huisnr. 110 en voetweg nr. 27 en vervolgens ook nog een stukje in de voetweg. Ook de uitbreiding van het bestaande bufferbekken en de aanpassingen aan de overstort worden door Aquafin uitgevoerd.

De gemeente Kortenberg voorziet de aanleg van een gescheiden stelsel in de Sterrebeeksesteenweg tussen Hof van Montenaken en de Sterrebeeksesteenweg nr. 110. Bijkomend voorziet Kortenberg een herinrichting van de Sterrebeeksesteenweg met onder andere nieuwe fietspaden.

Nieuws en updates

 • 26 feb 2019

  Stand van zaken, werken in maart en april

   

  Ter hoogte van het Hof Van Montenaken wordt momenteel de riolering aangelegd. Tussen dat punt en de Everslaan wordt ook de oude riolering opgebroken. Wanneer deze werken klaar zijn zal de drinkwatermaatschappij de drinkwaterleiding aldaar opnieuw aanleggen.

   

  In maart en april wordt het kruispunt van de Sterrebeeksesteenweg en Hof Van Montenaken in beton aangelegd. Dat beton zal enkele weken moeten uitdrogen. In dezelfde periode zullen de boordstenen en fietspaden worden aangelegd en wordt de rijweg afgewerkt. Daarna volgen de bermen en de opritten.

 • 26 jun 2018

  Gewijzigde planning

   

  Verschillende factoren hebben ervoor gezorgd dat de werken niet geheel volgens schema verlopen. Om de vertraging te beperken werden door Aquafin en de gemeente enkele maatregelen genomen, o.a. zal de aannemer na het bouwverlof sneller starten met de werken dan initieel voorzien. De werken zullen worden hervat op 6/08 i.p.v. 20/08.

   

  De nieuwe planning ziet eruit als volgt:

   

  Fase 1:

  Werken in de voetweg 24 en aanleg van het open bufferbekken. Het uitgebreide bufferbekken zal operationeel zijn vanaf eind augustus, maar de voetweg zal pas vanaf 5 oktober in gebruik genomen kunnen worden.

   

  Fase 2:

  Werken aan de Sterrebeeksesteenweg tot aan het kruispunt met de Everslaan. De wegenis van de Sterrebeeksesteenweg zou afgewerkt moeten zijn tegen 10 september. Vanaf dan zal in principe ook de aansluiting met de Hoogveldstraat terug kunnen worden opengesteld. Het voetpad aan de zijde van de oneven huisnummers van de Sterrebeeksesteenweg zal pas terug begaanbaar zijn vanaf 5 oktober. Voordat dit opengesteld kan worden moet immers de voorlopige waterleiding nog vervangen worden door een definitieve leiding en moeten de woningen nog worden aangekoppeld.

   

  Fase 3:

  Werken op kruispunt van de Everslaan met de Sterrebeeksesteenweg. De aangepaste planning voorziet deze werken vanaf 1/09 tot en met 04/10.

   

  Fase 4:

  Werken vanaf het kruispunt van de Everslaan tot aan het Hof van Montenaken. De planning voor deze fase kan in principe behouden blijven, met een start in oktober en einde der werken tegen het einde van 2018.

   

  Alle vermelde data zijn steeds onder voorbehoud van weers- en andere onvoorziene omstandigheden. Tijdens het bouwverlof zal de verkeerssituatie ongewijzigd blijven. De ingestelde omleiding blijft in voege.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Alain Vangansbeke - werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Sterrebeeksesteenweg, naast woning nr. 50