Projectoverzicht

98250 - Kollektor Kwadebeek
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 november 2018

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken willen de gemeente Sint-Genesius-Rode en Aquafin NV het afvalwater dat nu nog in de Kwadebeek terechtkomt afkoppelen van het regenwater afkomstig van de woningen. Het afvalwater zal worden opgenomen in een nieuwe riolering en vervoerd worden naar een waterzuiveringsinstallatie.

Nieuws en updates

 • 06 sep 2019

  Nieuwe fase in de Kwadeplasstraat

   

  In de Kwadeplasstraat gaan de werken de volgende fase in. Er is een omleiding ingelegd via de Bosstraat en de Zoniënwoudlaan. Het signalisatieplan van de aannemer kan je hieronder terugvinden.

 • 28 aug 2019

  Uitstel toplaag asfalt, binnenkort werken renovatie aan brug Hof-ten-Hout

   

  Gezien er nog een overkoppeling van de riolering moet worden uitgevoerd is de aanleg van de toplaag asfalt aan Hof-ten-Hout en de Eikenbosstraat tijdelijk uitgesteld. Wel worden in de Eikenbosstraat de komende weken de voetpaden aangelegd. In september starten we met de renovatie van de uitstroom aan de brug in Hof-ten-Hout.

   

  In de Paddenstraat zijn we gestart met de rioleringswerken, vanaf de Hangeikweg tot aan de Kwadeplasstraat. De volledige werken in deze zone zullen duren tot eind 2019. Ondertussen wordt ook verdergewerkt aan de twee pompstations in de Paddenstraat en aan de Kwadeplasstraat/ Hangeikweg.

 • 01 jul 2019

  Voor bouwverlof werken klaar in Hof-ten-Hout, onderlaag asfalt in Eikenbosstraat

   

  In Hof-ten-Hout worden de kasseiwerken uitgevoerd tot op het kruispunt. De aannemer zal ook nog aan de huisaansluitingen werken. Voor het bouwverlof verwachten wij deze fase te hebben afgewerkt. In september zal nog gewerkt worden aan het herstel van een uitstroomconstructie ter hoogte van de burg, maar door de aanwezigheid van de beschermde vroedmeesterpad worden deze werken pas later uitgevoerd.

   

  In de Eikenbosstraat voert de aannemer het herstel van de wegenis uit. Voor het bouwverlof willen we hier een onderlaag asfalt hebben gelegd, zodat de toegang van de woningen wordt verbeterd. De voetpaden en bermen worden uitgevoerd na het bouwverlof, en de fase zou half augustus zijn afgewerkt.

   

  In de Kwadeplasstraat wordt de riolering aangelegd tot aan de Hangeikweg. Voor het bouwverlof ligt de persleiding klaar voor het pompstation in de Kwadeplasstraat, de overige riolerings- en wegeniswerken zullen duren tot midden december.

   

  De twee pompstations aan Kwadeplasstraat/ Hangeikweg en Paddenstraat worden tegen eind september afgewerkt. 

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Wim De Bolle - werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Koningsplein

Gemeente Sint-Genesius-Rode

Dienst openbare werken