Projectoverzicht

ARN3010 - Riolering Heirbaan, Dophei-Aartrijt-Reenstraat
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 mei 2021

De werken zullen 14 maanden duren

Het project voorziet rioleringswerken in de Heirbaan, Dopheistraat, Aartrijtstraat en Reenstraat. Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van bovenstaande straten aansluiten op de waterzuiveringsinstallatie van Arendonk. Om dit te realiseren zal een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd waarbij het regen- en oppervlaktewater wordt afgekoppeld van de afvalwaterriolering. Regenwater is immers relatief proper en hoeft niet gezuiverd te worden. In de riolen en op de rioolwaterzuiveringsinstallatie neemt het plaats in die bedoeld is voor huishoudelijk afvalwater. Bovendien kan de riool bij hevige regenbuien al dat water niet aan. Het regenwater wordt via de bestaande, nieuwe grachten en wadi’s* aangesloten op de Biesputtenloop. Het afvalwater wordt op zijn beurt afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Arendonk.

*Een kunstmatige laagte waarin het regenwater zich kan verzamelen en in de bodem infiltreren.

Ontwerpplannen bekijken

Nieuws en updates

 • 21 dec 2021

  In maart verdere heraanleg, laatste werken

   

  In maart zal in de Reenstraat en Aartrijtstraat de toplaag asfalt worden gelegd. De Heirbaan krijgt dan nieuwe betonboorden, samen met de Dopheistraat, en daarna zo snel mogelijk een onderlaag asfalt. Meer informatie in de bewonersbrief, die je hieronder kan vinden.

 • 18 nov 2021

  Opritten Aartrijtstraat niet bruikbaar vanaf 24 november

   

  Op donderdag 25 november trekt de aannemer de betonboorden in de Aartrijtstraat. Als de weersomstandigheden het toelaten, dan wordt op donderdag 2 december de onderlaag asfalt gelegd. Daarna maakt de aannemer de opritten van de woningen zo snel als mogelijk weer toegankelijk.

   

  Dit betekent dat je oprit niet bruikbaar is van woensdagochtend 24 november (dan starten de voorbereidingen) tot vermoedelijk zaterdagochtend 4 december. Na de werkuren kan je met de wagen tot voor de woning rijden om bv. te laden en te lossen. Parkeer ja auto daarna buiten de werkzone. Alvast bedankt hiervoor.

 • 22 okt 2021

  Opritten Reenstraat twee weken niet toegankelijk

   

  Op donderdag 28 oktober, vrijdag 29 oktober en donderdag 4 november zal de aannemer de betonboorden trekken. Op dinsdag 10 november wordt de onderlaag asfalt aangebracht. Daarna worden de opritten zo snel als mogelijk terug toegankelijk gemaakt.

   

  Immers, omdat het beton van de boord moet uitdrogen, zijn de opritten niet toegankelijk vanaf woensdagochtend 27 oktober tot ongeveer 15 november. Na de werkuren kan je met de wagen tot voor je woning rijden om bv. boodschappen uit te laden. Verplaats daarna je auto terug tot buiten de werkzone.

   

  Het paadje aan Reenstraat 30 richting Dopheistraat zal gedurende deze periode eveneens afgesloten zijn ter hoogte van de Reenstraat.

   

  Vanaf 15 november werkt de aannemer de bermen en de opritten af.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Bob Van Herck

werfleider aannemer Vangeel Wegenbouw

Locatie werfkeet:

Reenstraat 42

Paul Van der Veken

Gemeente Arendonk