Projectoverzicht

ARN3010 - Riolering Heirbaan, Dophei-Aartrijt-Reenstraat
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 mei 2021

De werken zullen 14 maanden duren

Het project voorziet rioleringswerken in de Heirbaan, Dopheistraat, Aartrijtstraat en Reenstraat. Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van bovenstaande straten aansluiten op de waterzuiveringsinstallatie van Arendonk. Om dit te realiseren zal een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd waarbij het regen- en oppervlaktewater wordt afgekoppeld van de afvalwaterriolering. Regenwater is immers relatief proper en hoeft niet gezuiverd te worden. In de riolen en op de rioolwaterzuiveringsinstallatie neemt het plaats in die bedoeld is voor huishoudelijk afvalwater. Bovendien kan de riool bij hevige regenbuien al dat water niet aan. Het regenwater wordt via de bestaande, nieuwe grachten en wadi’s* aangesloten op de Biesputtenloop. Het afvalwater wordt op zijn beurt afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Arendonk.

*Een kunstmatige laagte waarin het regenwater zich kan verzamelen en in de bodem infiltreren.

Ontwerpplannen bekijken

Nieuws en updates

 • 09 sep 2021

  Vanaf 13 september voorbereidende werken in de Aartrijtstraat

   

  De aannemer start op maandag 13 september met de opbraak van de oude riolering en de verharding in de berm. Daarna plaatsen we de droogzuiging, die het grondwater tijdelijk zal verlagen zodat de riolering in een droge sleuf kan worden aangelegd. We verwachten half oktober de eigenlijke rioleringswerken te kunnen aanvatten.

   

  De klinkers van de opritten die zich op openbaar domein bevinden worden door de aannemer weggehaald. Als je als bewoner deze klinkers wenst te behouden, geef dat dan zeker aan, dan zal de aannemer ze met de kraan opbreken en ze op je eigendom stapelen.

 • 06 jul 2021

  Binnenkort bouwverlof, daarna werken Reenstraat

   

  In de Heirbaan, tussen de Aartrijtstraat en de Kloosterbaan zullen de rioleringswerken deze week zijn afgerond. In de Reenstraat plaatst de aannemer nog een droogzuiging om het grondwater te verlagen in afwachting van de rioleringswerken richting de Kloosterbaan. Eind deze week begint dan het bouwverlof, vanaf 9 juli tot 3 augustus. Er zal dan geen activiteit zijn op de werf.

   

  Na het bouwverlof worden de grachtbeschoeiingen geplaatst in de Heirbaan tussen de Aartrijstraat en Kloosterbaan. Begin september worden in deze zone de goten en boordstenen geplaatst in ter plaatse gestort beton. Meteen daarna leggen we de onderlaag in asfalt. In die periode zullen de opritten en garages een 3-tal weken niet bereikbaar zijn met de wagen. De exacte timing zal worden gegeven zodra die ons bekend is.

   

  In de Reenstraat starten dan op 3 augustus de rioleringswerken richting de Kloosterbaan. De woningen achter de Reenstraat zullen bereikbaar zijn via de Zwartbergstraat voor personenwagens en via de Dopheidestraat voor zwaar verkeer. De woningen vooraan in de Reenstraat zijn bereikbaar via het kleine straatje richting de Kloosterbaan. De klinkers van de opritten tussen de rijweg en de perceelsgrens worden door de aannemer opgebroken en afgevoerd. Wil je deze toch behouden, dan kan je ze ofwel zelf opbreken of vragen aan de aannemer om de klinkers op je eigendom te stockeren.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Bob Van Herck

werfleider aannemer Vangeel Wegenbouw

Locatie werfkeet:

Reenstraat 42

Paul Van der Veken

Gemeente Arendonk