Projectoverzicht

BOR3018 - Sanering Buitenland
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 februari 2021

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van de inwoners van Buitenland, dat nu nog ongezuiverd in de waterloop belandt, aan te sluiten op het waterzuiveringsnetwerk.

Vandaag zijn de huizen in Buitenland nog aangesloten op een gracht achter de woningen. De rijweg (het openbare gedeelte waar de nieuwe vuilwaterriolering wordt aangelegd) ligt hoger dan de huisaansluitingen, waardoor het vaak nodig is om een pomp te plaatsen op de privéwaterafvoer.

De privéwaterafvoer van de woningen wordt aangesloten op een nieuwe vuilwaterriolering. Deze wordt op zijn beurt aangesloten op een pompstation dat centraal in het project wordt gebouwd. Dit pompstation zal het afvalwater van de bewoners binnen het project verpompen naar de riolering ter hoogte van Buitenland 24.

Nieuws en updates

 • 17 aug 2021

  Toplaag asfalt op 25 augustus

   

  De aannemer legt de pompunits en persleidingen voor de drukriolering verder aan op privaat terrein. Intussen wordt ook het grote pompstation verder afgewerkt. De bedoeling is om op 25 augustus de toplaag asfalt aan te leggen, als het weer het toelaat.

   

  Daarna moeten nog de elektromechanische componenten worden geïnstalleerd in het pompstation en het terrein voor grondverbetering worden opgekuist.

 • 01 apr 2021

  Aansluiting woningen in april, start heraanleg wegenis

   

  De komende maand worden in Buitenland de rioleringswerken verder uitgevoerd. In de tussentijd worden de woningen voorzien van de pompputten en pompen die het afvalwater naar de straatriolering zullen brengen, samen met de nodige drukleidingen. In de laatste helft van april wordt de onderfundering van de rijweg aangelegd.

   

  De bedoeling is om in mei te starten met de heraanleg van de weg: eerst worden de boordstenen en goten aangelegd in ter plaatse gestort beton. Dat beton moet dan enkele weken uitharden terwijl de aannemer de fundering voor de rijweg verder afwerkt. In juni kan dan de onderlaag asfalt worden aangelegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Matthias Vunic

Werfleider aannemer Van Den Berghe Gebroeders