Projectoverzicht

DST3028 - Aansluitende straten VBR Rode (B214086)
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 09 april 2018

De werken zullen 16 maanden duren

Aquafin voert in opdracht van de stad Diest riolerings- en wegenwerken uit in de Klappijstraat, Vennestraat, Merelstraat en Terhoevenstraat. Met dit project willen we het afvalwater van Rode, dat nu nog in de Kleinebeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het afvalwater uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Diest. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 180 inwoners, dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

De wegenis wordt na de aanleg van de riolering en de uitvoering van de huisaansluitingen in de oorspronkelijke toestand hersteld. De stad Diest maakt van de gelegenheid gebruik om de straatverlichting volledig te vernieuwen. In de Klappijstraat en in de Rodestraat worden langs het tracé ook nieuwe fietspaden voorzien.

Nieuws en updates

 • 20 mei 2019

  Toplaag asfalt volgt na bouwverlof

  Momenteel werkt de aannemer de bermen af in de Rodestraat (van Hof Te Rhode tot het kruispunt) en in Merelstraat (deel) en Terhoevenstraat. In het eerste deel van de Klappijstraat (van Vennestraat tot huisnummer 107) wordt het fietspad aangelegd.

  Omdat er nog tot het bouwverlof moet gewerkt worden aan de Winterbeek, kan de toplaag asfalt pas na het bouwverlof worden gelegd. Voor de werken aan de Winterbeek is veel zwaar vervoer nodig en we willen vermijden dat hierdoor de nieuwe toplaag zou worden beschadigd.

 • 03 mei 2019

  Werken in Vennestraat en laatste deel Klappijstraat

  Terwijl de aannemer de opritten in de Rodestraat (vanaf Hof te Rhode tot het kruispunt) afwerkt, is hij gestart met de aanleg van de riolering in de Vennestraat en het laatste deel van de Klappijstraat. Als alles volgens plan verloopt, dan worden de kantstroken aangebracht op woensdag 8 mei. De aanleg van de onderlaag asfalt staat de week nadien, woensdag 15 mei, op het programma.

  In de werkzone is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Je kunt je woning bereiken langs de Nieuwe Dijkstraat en de Rodestraat.

 • 17 apr 2019

  Begin werken ter hoogte Vennestraat  

  Vanaf maandag 29 april starten de werken ter hoogte van de Vennestraat. Ook het kruispunt met de Klappijstraat wordt dan opgebroken. Je kunt je woning best bereiken lans de Nieuwe Dijkstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider Aannemer Adams NV

Locatie werfkeet: ter hoogte van de werfkeet ATK