Projectoverzicht

DST3028 - Aansluitende straten VBR Rode (B214086)
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 09 april 2018

De werken zullen 17 maanden duren

Aquafin voert in opdracht van de stad Diest riolerings- en wegenwerken uit in de Klappijstraat, Vennestraat, Merelstraat en Terhoevenstraat. Met dit project willen we het afvalwater van Rode, dat nu nog in de Kleinebeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het afvalwater uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Diest. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 180 inwoners, dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

De wegenis wordt na de aanleg van de riolering en de uitvoering van de huisaansluitingen in de oorspronkelijke toestand hersteld. De stad Diest maakt van de gelegenheid gebruik om de straatverlichting volledig te vernieuwen. In de Klappijstraat en in de Rodestraat worden langs het tracé ook nieuwe fietspaden voorzien.

Nieuws en updates

 • 04 sep 2019

  Nog enkele kleine herstellingen gepland

   

  Ondertussen ligt overal de toplaag asfalt. De aannemer voert nog enkele kleine aanpassingen en herstellingen uit. Er staan geen grote werken meer op het programma.

 • 26 aug 2019

  Toplaag asfalt begin september

   

  Op maandag 2 en dinsdag 3 september wordt over heel het traject van de werken de toplaag asfalt aangelegd. De woningen zullen dan tijdelijk moeilijk te bereiken zijn. De aannemer zal nog een brief met meer informatie in de bussen steken.

 • 31 jul 2019

  Zwaar verkeer voert slib Winterbeek af

   

  Vanaf maandag 12 augustus verwachten we wel zwaar transport over de werf. Firma Van Beers voert het slib af dat bij de sanering van de Winterbeek wordt geruimd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider Aannemer Adams NV

Locatie werfkeet: ter hoogte van de werfkeet ATK