Projectoverzicht

LRN3003 - RioP Laarne: Steentjesstraat, Lange Meire (ten zuiden N445)
Last update: 22 feb 2019

Startdatum: 16 oktober 2017

De werken zullen 20 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin een deel van het afvalwater van Laarne dat nu nog in de Kapellebeek en Maanbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Veldmeersstraat. Op termijn zal daar ook een nieuwe zuiveringsinstallatie worden gebouwd. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 180 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Riopact (de rioolbeheerder voor de gemeente Laarne) zal tegelijkertijd voor de gemeente een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Kapellestraat, Lange Meire, Molenstraat, Wegvoeringstraat en Vosselosstraat. Dit project gaat in hoofdzaak over het afkoppelen van het regenwater dat momenteel op de zuiveringsinstallatie toekomt.

Deze werken maken deel uit van een groter geheel. Ook in de Heirweg (tussen de Steentjestraat en de Holeindestraat) en het deel van de Holeindestraat ten noorden van de gewestweg zal aansluitend een gescheiden stelsel aangelegd worden. Dit gebeurt via een aparte aanbesteding. Langs de as Steentjestraat - Lange Meire - Molenstraat en in de Wegvoeringstraat worden deze rioleringswerken in samenwerking met de gemeente Laarne gecombineerd met de aanleg van een nieuw fietspad.

Nieuws en updates

 • 08 feb 2019

  Uitgebreide planning beschikbaar

   

  Hieronder kan je een uitgebreide planning terugvinden van de werken. Let wel: deze planning is sterk afhankelijk van onvoorziene omstandigheden, zoals het weer.

   

  In de Lange Meire van Korte Meire tot Wegvoeringstraat wordt de wegenis verder afgewerkt. Pas nadien kan gestart worden met de fase in de Wegvoeringstraat. Begin maart worden de voetpaden aangelegd en wordt ook de toplaag asfalt geplaatst.

   

  In de Steentjesstraat van nr. 52 tot de Heirweg zijn de rioleringswerken in volle gang. Eind februari wordt gestart met een onderdoorpersing onder de Heirweg, waarbij een leiding onder de weg wordt geboord zonder de straat open te leggen. Die werken zullen duren tot ongeveer half maart. Tussen de Vosselosstraat en de Heirweg worden eind februari de rioleringswerken ook uitgevoerd. 

  In de tussentijd zal de aannemer tot midden maart de huisaansluitingen verder uitvoeren.

  Eind februari wordt gestart met de wegeniswerken: eerst plaatst men de betonnen kantstroken tussen nr. 83 tot de Heirweg. Daarna wordt de rode fietspadbeton gegoten, tussen nrs. 52 en 83, begin maart. Midden maart willen we de onderlaag asfalt plaatsen in de ganse fase, waarna begin april de rode fietspadbeton zal worden geplaatst tussen nr. 83 en de Heirweg.

   

  In de Wegvoeringsstraat tussen Molenstraat en Korte Meire starten we na de werken in de Lange Meire. Midden maart wordt de wegenis opgebroken. We verwachten begin juni te starten met de heraanleg, te beginnen met de betonnen kantstroken (ook voorbij de Korte Meire) en nadien midden juni de onderlaag asfalt. Als laatste wordt eind juni de rode fietspadbeton geplaatst.

   

  De voetpaden en de opritten op privé volgen de wegeniswerken in elke fase. Het einde der werken van de volledige werf is voorzien in september.

 • 19 dec 2018

  Toegankelijkheid tijdens het kerstverlof

   

  In de Molenstraat, Vosselosstraat en het deel van de Holeindestraat ten Zuiden van de N445 werd de onderlaag asfalt geplaatst zodat deze straten tijdens het kerstverlof toegankelijk zijn voor de bewoners.

   

  De parking achter de bakkerij blijft tot na het kerstverlof toegankelijk. Na het kerstverlof zal die echter niet bereikbaar zijn: van zodra concrete data bekend zijn worden ze ter plaatse uitgehangen. 

 • 09 nov 2018

  Opgelet: ook werken in Colmanstraat

  Vanaf dinsdag 13 november starten ook werken in de Colmanstraat, ter hoogte van de huisnummers 71-75. Door een lek in de riolering is er een verzakking van de rijweg die dringend moet worden hersteld. Deze werken zullen vermoedelijk 35 werkdagen duren.

  Plaatselijk verkeer blijft mogelijk vanuit de Provinciebaan. Voor doorgaand verkeer van de E17 en Overmere richting Wetteren en omgekeerd, wordt een omleiding voorzien.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Frederik Hoebeke - Aclagro NV (aannemer)

Locatie werfkeet: omgeving Microfibres zijde Steentjestraat