Projectoverzicht

MRS3029 - RL Mortsel: Gustaaf Lavastraat
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 november 2018

De werken zullen 9 maanden duren

Met deze werken willen Water-Link i.s.m. Aquafin en de gemeente Mortsel de wateroverlast in de Gustaaf Lavastraat aanpakken. Er wordt een bufferleiding en ondergronds pompstation aalgelegd in de Heilig Kruisstraat, om het regenwater vertraagd af te voeren richting de Mechelsesteenweg. Deze leiding wordt aangelegd onder de parkeerplaatsen tussen de Heilig Kruisstraat en het Parkske. Nadien wordt de wegenis in oorspronkelijke toestand hersteld.

Nieuws en updates

 • 25 okt 2018

  De gemeente Mortsel stelde voor de bewoners een infobrief op voor de start der werken. De inhoud van die brief kan je hier terugvinden:

   

  Beste bewoners,

   

  Zoals jullie misschien wel weten, ontstaat er bij hevige regenval soms een probleem van wateroverlast in de Gustaaf Lavastraat. Om deze overlast te verminderen – en hopelijk weg te nemen – zullen we een ingreep in de riolering doen. Meer concreet wordt er in de Heilig-Kruisstraat een bufferleiding en een ondergronds pompstation aangelegd. Er wordt een verbinding gemaakt met de riolering in de Edegemsestraat. Bij hevige regen wordt het water zo eerst gebufferd en nadien vertraagd afgevoerd richting Mechelsesteenweg.

                         

  De aannemer zal op maandag 5 november 2018 starten met de werken. De werken zullen slechts korte tijd duren - nog voor het einde van 2018 zouden de werken moeten afgelopen zijn – maar zorgen wel voor enige hinder. De bufferleiding wordt immers geplaatst onder de parkeerplaatsen die zich bevinden tussen de Heilig-Kruisstraat en het Parkske. De Heilig-Kruisstraat zal tijdens de duur van de werken enkelrichtingsverkeer worden. De toegelaten rijrichting is van de Antwerpsestraat naar de Edegemsestraat. Het stukje van de Heilig-Kruisstraat tussen de kerk en het Parkske wordt volledig afgesloten, omdat dit helemaal werfzone is. Deze parkeerplaatsen zullen tijdelijk dan ook niet gebruikt kunnen worden. Ook aan de andere kant van de Heilig-kruiskerk en op de parking aan de Mark Liebrecht Schouwburg zullen er een beperkt aantal plaatsen tijdelijk worden ingenomen. De parking aan de Mark Liebrecht Schouwburg blijft toegankelijk via de Antwerpsestraat.

   

  Eind dit jaar zullen deze werken afgerond zijn en zal de verkeerssituatie weer zoals vroeger verlopen. In de paasvakantie van 2019 plannen we nog een extra ingreep ter hoogte van het kruispunt Antwerpsestraat/Edegemsestraat als bijkomende maatregel tegen de mogelijke wateroverlast.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Dienst openbare werken

Gemeente Mortsel