Projectoverzicht

OPW3003 - Ringlaan, Hollestraat en Bruggeveld
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 oktober 2018

De werken zullen 15 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van de Steenweg op Merchtem, de Hollestraat en Ringlaan gescheiden aansluiten op het rioleringsnet. Het afvalwater belandt nu geregeld nog in de verschillende grachten. Via het rioleringsnet gaat het afvalwater uiteindelijk naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Dendermonde.

Om dit te realiseren zal Aquafin rioleringswerken uitvoeren in de buurt van Ringlaan, Hollestraat en Bruggeveld.

Nadat de rioleringen zijn gelegd en de huisaansluitingen uitgevoerd, wordt de wegenis hersteld. In de Ringlaan wordt tevens een nieuw fietspad voorzien.

Nieuws en updates

 • 06 jun 2019

  Infobrief juni 2019

   

  De bewoners kregen een nieuwe infobrief in de bus. Je vindt de brief hieronder terug. Samengevat:

   

  In de Ringlaan wordt gewerkt aan de voetpaden, opritten en bermen. Binnenkort starten ook de afkoppelingswerken door aannemer Geeraerts. Als alles meezit wordt op 19 juni de toplaag asfalt aangebracht.

   

  In Bruggeveld en Hollestraat wordt nog gewerkt aan de riolering. Tussen 12 juli en 6 augustus is het bouwverlof, dan worden de woningen bereikbaar gemaakt met een steenslagverharding. Begin september kunnen we normaal starten met de klinkerverharding.

 • 17 mei 2019

  Komende weken aanleg voet- en fietspaden Ringlaan

   

  Volgende week werkt de aannemer verder aan de boordstenen van de voet- en fietspaden op de Ringlaan, tussen Broekstraat en de rotonde. Hij plaatst de fundering van de voet- en fietspaden en maakt ook de middeneilanden op het kruispunt van de Ringlaan en de Broekstraat. Daarnaast wordt ook het riooldeksel in de rijweg opgetrokken naar de juiste hoogte.

   

  De week daarop worden de verlichtingspalen vervangen en de plantvakken opgevuld. De drempel en de rijweg in de Oude Brugstraat worden hersteld. Dezelfde week zou de fundering van de voet- en fietspaden afgewerkt moeten zijn.

   

  Over drie weken wordt dan gestart met de klinkerwerken en worden de opritten aangewerkt aan de nieuwe voet- en fietspaden.

   

  In  Bruggeveld wordt vanaf volgende week de riolering aangelegd vanaf de Steenweg op Merchtem.

 • 03 mei 2019

  Afwerking fase 1 voorzien einde juni, half deze maand start fase 2

   

  In fases 1A en 1B worden momenteel de opritten afgewerkt aan de nieuwe fietspaden. in 1C zal de aannemer het voetpad en de oude riolering verder opbreken en de huisaansluitingen afwerken. 

   

  Half deze maand wordt gestart met de werken in Fase 2.

   

  Fase 1 wordt in zijn geheel afgewerkt tegen de 3de week van juni, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Dan zullen de toplaag in asfalt, de signalisatie en het printbeton geplaatst zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tim Cortier

Projectleider aannemer Lievens

Gemeente Opwijk

Dienst openbare werken