Projectoverzicht

TRE3019 - Pastorie-, Beulkens-, Van Hole-, deel C.Huysmansstraat
Last update: 19 feb 2019

Startdatum: 16 april 2018

De werken zullen 14 maanden duren

Met dit project wil de gemeente Tremelo de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid van Baal-dorp verbeteren. Gelijktijdig wordt de riolering vernieuwd en wordt het afvalwater van het regenwater gescheiden. Het afvalwater van Baal-centrum, dat nu nog in de Grote Loop belandt, zal aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Rotselaar.

Nieuws en updates

 • 07 feb 2019

  Nutsbedrijven werken nog enkele weken in Beulkensstraat

  Door het slechte weer hebben de werken in de Beulkensstraat enige vertraging opgelopen. Tot half maart werken de nutsbedrijven (waterleiding, elektriciteit en aardgas) nog verder aan hun leidingen.

   

  In het deel van Alfred Nobelstraat tot Louis Van Holestraat zijn de nutsbedrijven bijna klaar. De laatste huisaansluitingen worden er nog in orde gebracht en volgende week worden de verlaten nutsleidingen opgebroken. 

  In het deel tussen Louis Van Holestraat en Moorsemsestraat moet tussen huisnummer 25 en de Grote Loopstraat nog 100 meter gasleiding worden aangelegd. Ter hoogte van de Grote Loopstraat wordt een doorsteek voor de waterleiding gemaakt. Langs de even nummers worden tussen Moorsemsestraat en Van Holestraat elektriciteitsleidingen gelegd. Daarna worden de woningen overgekoppeld van het oude op het nieuwe net. Daarna verdwijnen de oude verlichtingspalen.

  Als al deze werken volgens plan verlopen, dan kunnen de rioleringswerken ergens in de eerste helft van maart starten.

 • 05 feb 2019

  Betonwerken starten in Camille Huysmansstraat en Pastoor Caytanstraat

  Als het weer het toelaat, dan start de aannemer van 11 tot en met 13 februari met de betoneringswerken in Camille Huysmansstraat en Pastoor Caytanstraat. Deze werken, het plaatsen van goten en boorden, worden uitgevoerd met een glijbekistingmachine. Parkeer je wagen a.u.b. tijdig buiten de werkzone.

  Hoe verlopen deze werken? Na het grondwerk in voorbereiding van de betonneringswerken worden de ijzeren piketten en de geleidingskoord van de glijbekistingmachine geplaatst. De positie van deze koord bepaalt het definitieve profiel van het gestorte beton. Het is dus van groot belang dat deze piketten netjes blijven staan.

  Het gestorte beton moet nadien uitharden. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden. De eerste 24 uur mag het beton niet betreden worden. Schade aan vers beton kan niet worden hersteld. In het ergste geval moet het beton opnieuw uitgebroken en vervangen worden. En die extra overlast willen we graag vermijden.

 • 05 feb 2019

  Werken beginnen in Louis Van Holestraat

  Op maandag 11 februari start de aannemer met de werken in de Louis Van Holestraat. Tijdens de werken zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Ook jouw woning zal niet of moeilijk bereikbaar zijn voor voertuigen. Parkeer daarom je wagen tijdens de werkuren (van 6.30 tot 17.00 uur) a.u.b. tijdig buiten de werkzone. Er is een bewonersparking voorzien. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

  De aanleg van de riolering start tegen de Pastoriestraat richting de Beulkensstraat. De werkzone schuift telkens op naargelang de werken vorderen.

  Regeling huisvuilophaling

  Terwijl de riolerings- en wegenwerken bezig zijn, zal de vuilniswagen moeilijk elke woning kunnen bereiken. Op het moment dat de vuilniswagen niet meer tot aan jouw woning geraakt, is de aannemer bereid om op de normale ophaaldagen uw vuilniszak of afvalcontainer te komen ophalen. Deze worden verzameld aan centrale ophaalplaats tegen de Pastoriestraat. Je mag je container ook zelf naar hier brengen en weer ophalen. Vermeld je huisnummer duidelijk op de container, zo ben je zeker dat je je eigen container terug krijgt.

Dit project volgen

Praktische info

Het volledige project duurt tot eind juni 2019. Dit betekent niet dat de bewoners en handelaars een jaar hinder voor hun deur zullen hebben.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tom Broux - Aannemer

Locatie werfkeet: Nobelstraat 39