Projectoverzicht

TRV3008 - Aanleg van een gescheiden riolering in Plintveld
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 mei 2019

De werken zullen 10 maanden duren

Met deze werken wordt Plintveld voorzien van een nieuw gescheiden rioleringsstelsel, waarmee regenwater en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater wordt getransporteerd naar de zuiveringsinstallatie, het regenwater zal worden aangesloten op de Voer. De gemeente Tervuren draagt de kosten, Aquafin doet de uitvoering.

Nieuws en updates

 • 03 jun 2019

  Rioleringswerken tot bouwverlof

   

  De werken in het Plintveld zijn, na de nodige voorbereidingswerken, opgestart sinds 13 mei. De rioleringswerken zullen duren tot het bouwverlof (12 juli). De aannemer zal ervoor zorgen dat het Plintveld bereikbaar is tijdens de verlofperiode.

   

  Na het bouwverlof worden de werken geschorst zodat de nutsmaatschappijen aanpassingswerken kunnen uitvoeren (periode augustus-oktober). Nadien zullen de wegeniswerken heropstarten en wordt de bestaande riolering uit dienst genomen. In normale omstandigheden zullen alle grote werken afgerond zijn tegen eind 2019.

   

  Gezien de jaarlijkse sluitingsperiode van de asfaltcentrales zal de toplaag asfalt meer dan vermoedelijk pas in het voorjaar van 2020 kunnen worden aangelegd.

 • 07 mei 2019

  Het stapelterrein opwaarts Plintveld kan tot op heden nog niet in gebruik genomen worden gezien er nog archeologisch onderzoek nog in uitvoering is. Dit heeft impact op de start van de rioleringswerken omdat er dan veel grondverzet plaatsvindt en het stapelterrein dan ook ter beschikking moet zijn.

   

  De effectieve startdatum van de rioleringswerken wordt verschoven naar maandag 13 mei 2019. Tot dan zal de straat normaal bereikbaar zijn. De eerste werken van aannemer Hens betreffen voorbereidende werken zoals sonderen naar de werkelijke ligging van de nutsleidingen en de opbraak van de asfaltlaag.

   

  Op donderdag 9 mei zal er door het Vlaams Erfgoed Centrum nog een proefsleuvenonderzoek worden uitgevoerd op het terrein, dit onderzoek zal normaal 1 werkdag duren.

   

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jens Van Akeren - werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Plintveld, opwaarts werf