Projectoverzicht

TRV3008 - Aanleg van een gescheiden riolering in Plintveld
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 mei 2019

De werken zullen 10 maanden duren

Met deze werken wordt Plintveld voorzien van een nieuw gescheiden rioleringsstelsel, waarmee regenwater en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater wordt getransporteerd naar de zuiveringsinstallatie, het regenwater zal worden aangesloten op de Voer. De gemeente Tervuren draagt de kosten, Aquafin doet de uitvoering.

Nieuws en updates

 • 11 dec 2019

  Wegeniswerken grotendeels klaar tegen kerstvakantie

   

  De wegeniswerken naderen stilaan hun einde. Ze zullen grotendeels voltooid zijn tegen 23 december 2019. Ondertussen werden ook de putdeksels opgehoogd tot het niveau van de uiteindelijke weg.

   

  Op 12 en 13 december legt de aannemer de parking aan de achterkant van de school aan. Aansluitend plaatst hij de grasdallen in de bermen. Hier zijn de voorbereidingen trouwens volop aan de gang. In de week van 16 december wordt het terrein voor grondverbetering nog opgekuist.

   

  De toplaag asfalt is voorzien in maart 2020, tenzij de weersomstandigheden meezitten. Asfalteringswerken zijn immers weersgevoelig. Ze kunnen niet worden uitgevoerd bij regen of bij koud weer.

   

 • 14 nov 2019

  Vandaag en over twee weken onderlaag asfalt

   

  De aannemer is gestart met de aanleg van de onderlaag asfalt, vandaag tot huisnummer 24. De tweede fase zal worden uitgevoerd tussen 25 en 27 november. Vanaf volgende week worden ook de opritten aangelegd.

 • 05 nov 2019

  Volgende week asfalteringswerken

   

  De aannemer zal de straat verder afwerken in twee delen, om de bereikbaarheid te garanderen. In het gedeelte tussen de Dorpstraat en Plintveld 25 worden momenteel de goten en boordstenen geplaatst in beton. Momenteel zijn deze klaar tot aan nr. 14, ze worden nog afgewerkt tot aan nr. 25. Daarna zal de fundering van de rijweg verder worden afgewerkt en worden de opritten toegankelijk gemaakt. Op 15 november plannen wij de onderlaag asfalt te kunnen aanleggen. Nadien zullen de bewoners de straat gemakkelijk terug inkunnen en hun oprit kunnen bereiken.

   

  In de tweede zone tussen Plintveld 25 en het stapelterrein wordt ook gestart met de aanleg van de goten en boordstenen en de fundering van de rijweg. Hier plannen we de onderlaag asfalt tegen eind november/ begin december.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jens Van Akeren - werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Plintveld, opwaarts werf