Werken nutsbedrijven (OVI3021)

Vragen of meldingen werken nutsbedrijven

Proximus coördineert de werken voor de verschillende nutsbedrijven.

Vragen of meldingen over de nutswerken?

 Vermeld altijd referentienummer JMS 424296.

Hoe verlopen de werken van de nutsbedrijven

Vanaf maandag 15 maart 2021 passen De Watergroep, Fluvius, Proximus en Telenet hun netten aan in de J. Bt. Dekeyserstraat, E. Carelsstraat en Dr. J.P. Dieudonnéstraat.

Eerst worden nieuwe leidingen en kabels aangelegd, vervolgens worden de aansluitingen van de woningen overgekoppeld. Anders gezegd: de woningen worden aangesloten op de nieuwe leidingen en kabels.

Op het ogenblik dat de werken aan de nutsleidingen bezig zijn, zijn tijdelijke onderbrekingen van elektriciteit, drinkwater of telecomsignalen mogelijk. De nutsbedrijven verwittigen je hiervan op voorhand.

Tijdens de aanleg van de hoofdleidingen en -kabels kan het zijn dat je moeilijker in of uit je woning geraakt.

Heb je vragen over de nutswerken (waterleiding, elektriciteit, aardgas, telecommunicatie)? Dan neem je best rechtstreeks contact met het verantwoordelijke nutsbedrijf.

 • De Watergroep
  Storingen: tel. 0800 40 244
 • Fluvius
  Storingen: tel. 078 35 35 00
  Gasreuk: tel. 0800 65 065
 • Proximus
  Storingen: tel. 0800 22 800 
 • Telenet
  Storingen: tel. 015 66 66 66

Timing en fasering van de nutswerken

Vanaf maandag 15 maart start aannemer Tasoz met werken in opdracht van de nutsbedrijven. De planning ziet er als volgt uit.

Op maandag 15 maart beginnen de graafwerken in de E. Carelsstraat voor de aanleg van nieuwe nutsleidingen. Deze werken gebeuren in opdracht van Proximus en Fluvius. Ze zullen 2 tot 3 dagen duren.

Vanaf woensdag 17 of donderdag 18 maart wordt er gegraven in de J. Bt. Dekeyserstraat, van huisnummer 55 t.e.m. 41. Dit zijn werken voor De Watergroep en Fluvius duren 4 tot 5 dagen.

In de week van 22 maart start de aannemer aan de Terhulpensesteenweg. Hij graaft langs het park in de richting van de Gebroeders Danhieustraat.

De graafwerken duren tot vrijdag 26 maart, daarna worden de woningen langs het traject aangesloten op de nieuwe leidingen.

Deze planning is onder voorbehoud van het vlotte verloop van de werken en de weersomstandigheden.