Geoportaal

Via Geoportaal kan je snel en eenvoudig naar de riooldatabank.

Toegang

Wil je toegang tot deze databank, een gebruikersnaam aanvragen of heb je andere vragen, contacteer dan partners@aquafin.be

Ga naar Geoportaal

Heb je toegang gekregen? Doorloop dan deze authenticatie procedure om aan de slag te gaan. 

Naar authenticatie-instructies

Geoportaal vervangt Geopunt

De afgelopen maanden werd het oude Geopunt omgevormd tot een nieuw Geoportaal. Naast een broodnodige technische update werd een stevig fundament gelegd voor een echt portaal dat de verbinding kan leggen tussen locatie en allerhande informatiebronnen:

  • Geoportaal is een stuk intuïtiever en gebruiksvriendelijker (geïnspireerd door moderne webportalen als Google Maps) en is volledig klaar voor mobiel gebruik. Je kunt bijvoorbeeld je locatiegegevens gebruiken om in te zoomen op je huidige locatie en snel switchen tussen kaart en informatiescherm. Via de ééngemaakte zoekbalk kan je gemeentes, adressen, putten, installaties en zo meer vlot opzoeken.
  • Ook de achtergrondkaarten kregen een upgrade met nieuwe lagen zoals Openstreetmap & Cartoweb (de vroegere stafkaarten). Je kunt ze ook volledig afzetten om een goed overzicht te krijgen. De eigen achtergrondlagen als teamafbakeningen, perceelsgrenzen van onze eigendommen, de AWIS overzichten en allerhande milieukaarten zijn nu veel gebruiksvriendelijker. Ze worden met een paar klikken op de kaart getoond & je kunt via een klik op de kaart extra informatie opvragen.