Rosi voor optimaal rioolbeheer

Rosi biedt steden en gemeenten inzicht in de status van hun rioleringsstelsel en brengt alle diensten bij elkaar voor het optimaal beheer van je ondergrondse patrimonium.

Digitaal platform Rosi asset management

Laat de zorg over aan Aquafin

Al meer dan 30 jaar dragen wij zorg voor de bovengemeentelijke riolen in Vlaanderen. Die service bieden we ook aan voor steden en gemeenten. Vertrouw je ons het asset management van je rioolstelsel toe, dan ben je zeker dat jouw gemeente zal voldoen aan de Vlaamse verplichtingen rond rioolinspecties. Bovendien kan je dan gebruik maken van ROSI, ons digitaal platform dat veel verder gaat dan het dashboard voor de statusopvolging van rioolinspecties. Via ROSI heb je 24/7 toegang tot werkelijk àlle informatie over het rioolstelsel. Van inspectieplanning en -resultaten tot geadviseerde acties met een duidelijke raming.

Ontdek Rosi 

Rosi in het kort. Bekijk het webinar

Renoveren met minimale hinder

Voor de herstelling of renovatie van een riool gebruikt Aquafin waar het kan technieken waarvoor de weg niet moet opgebroken worden. Dat drukt de kosten van de herstelling en beperkt de hinder voor de omgeving. Zo kunnen we lekkende voegen van binnenuit waterdicht maken door injecties met een soort hars of door een speciale kous  aan te brengen of manchetten uit roestvrij staal. Het is zelfs mogelijk om een groot deel van de riool te renoveren door er langs binnen een verstevigend materiaal in aan te brengen of door er een volledig nieuwe kunststofbuis door te trekken. 

Contact

Nico De Schepper
Accountmanager
nico.deschepper@aquafin.be