Derde en vierde leerjaar

Een spetterend educatief pakket uitgewerkt volgens de leerdoelstellingen, leert kinderen alles over zuiver water en het zuiveringsproces. Ook de podcast van Wetenschapje wordt vast een succes. Wie wil er nu geen toastje diarree?

Online educatief pakket

Voor kinderen is het de normaalste zaak van de wereld dat er altijd proper water uit de kraan komt. Maar is dat eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? 

Interactieve oefeningen, filmpjes, filosofische denkoefeningen, het organiseren van sensibiliseringsacties, het zit allemaal in het lespakket ontwikkeld met Studio Averbode. Het voldoet helemaal aan de leerdoelstellingen van het 3de en 4de leerjaar. 

Interactieve versie:

Leerkrachten   Leerlingen

Printversie (zonder filmpjes en interactie): 

Leerkrachten   Leerlingen

Waar wacht je nog op? Les geven (of krijgen) was nog nooit zo plezant!

Educatief materiaal over waterzuivering

Ken je Dario al?

Dario de eend is een echte kindervriend. Hij staat centraal in ons stripverhaal De rioolrace. Je vindt hem ook terug op onze posters voor de lagere school en hij leidt je graag rond in ons educatief pakket.

Vraag educatief materiaal aan

Meer weten over kraanwater?

Aquafin zuivert vuil water. Maar wil je graag meer weten over het water dat uit de kraan komt? Onze vrienden van Aquaflanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders, hebben een uitgebreid lespakket over kraanwater gemaakt. Het materiaal bestaat uit lesbrochures, doe-opdrachten en handleidingen voor de leerkrachten. Want je kan nooit genoeg weten over water!

Lespakket Aquaflanders