Derde en vierde leerjaar

Een spetterend educatief pakket uitgewerkt volgens de leerdoelstellingen leert kinderen alles over zuiver water en het zuiveringsproces. Ook de podcast van Wetenschapje wordt vast een succes. Wie wil er nu geen toastje diarree?

Bordboek Averbode

Online educatief pakket

Voor kinderen is het de normaalste zaak van de wereld dat er altijd proper water uit de kraan komt. Maar is dat eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? 

Interactieve oefeningen, filmpjes, filosofische denkoefeningen, het organiseren van sensibiliseringsacties, het zit allemaal in het lespakket ontwikkeld met Studio Averbode. Het voldoet helemaal aan de leerdoelstellingen van het 3de en 4de leerjaar. 

 

Versie voor leerkrachten en voor leerlingen

Leerkrachten  Leerlingen

We hebben ook een printversie voorzien van de leerlingenversie en leerkrachtenversie.

Waar wacht je nog op? Les geven (of krijgen) was nog nooit zo plezant!

Meer video en audio voor in de klas

Ontdek de podcast van Wetenschapje over waterzuivering

Samen met de geluidstovenaars van het Het Geluidshuis maakten we een geweldige podcast die antwoord geeft op de vraag: Als ik mijn kaka doorspoel, waar gaat die dan naartoe?

Leen van Het Geluidhuis gaat samen met waterwetenschapster en auteur Marjolein Vannopen op zoek naar het antwoord op die vraag. Onderweg komen ze dino's en Julius Caesar tegen en genieten ze van een toastje diarree. Ga samen mee op ontdekking!

PS: Schreven we nu net 'toastje diarree'? Eikes! 

Water zuiveren is een leuk beroep

Volg mee hoe Gwen, de papa van Cara, vuil water weer proper maakt. En hoe Tania, de mama van Liv, riolen aanlegt. Tip: kijk ook eens bij de educatieve filmpjes voor de eerste en derde graad, wellicht zijn ze ook leuk voor jouw klas?

De papa van Cara zuivert ons afvalwater
De papa van Cara zuivert ons afvalwater
De mama van Liv legt riolen aan
De mama van Liv legt riolen aan

Lezen en leren over waterzuivering

Ken je Dario al?

Dario de eend is een echte kindervriend. Hij staat centraal in ons stripverhaal De rioolrace. Je vindt hem ook terug op onze posters voor de lagere school en hij leidt je graag rond in ons educatief pakket.

Meer educatief materiaal aanvragen

Dario, onze huiseend

Meer weten over kraanwater?

Daarover leer je alles in het Lespakket van Aquaflanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. Het materiaal bestaat uit lesbrochures, doe-opdrachten en handleidingen voor de leerkrachten. Want je kan nooit genoeg weten over water!

Zuiver water? De natuur is blij!