Tweede en derde graad secundair onderwijs

Een gids van Aquafin leidt je klas rond op een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Of bekijk op school onze videorondleiding, speciaal gemaakt voor STEM-richtingen. Of voel je bij Aquafin en kijk om je heen op een werf en een zuiveringsinstallatie. Keuze genoeg!

Bezoek een rioolwaterzuiveringsinstallatie

Met de klas op uitstap

Kom je graag  kijken hoe een waterzuiveringsinstallatie werkt? Dat kan. Vanaf 14 jaar kan je één van onze waterzuiveringsinstallaties bezoeken en alles te weten komen over de mechanische en biologische zuivering, het slib, effluent en zoveel meer. Een vakkundige Nederlandstalige gids leidt je rond en vertelt je alles wat je moeten weten over waterzuivering.

Vraag je bezoek hier aan

RWZI Harelbeke

Virtuele rondleiding op een werf en een zuiveringsinstallatie

Bepaal je liever zelf het tempo en de volgorde waarin je bijleert?

Op videobezoek met professor Bert Leemans

Professor Bert Leemans, voormalig docent 'Riolering en Waterzuivering' op de faculteit 'Toegepaste Ingenieurswetenschappen' op de UA, geeft je een rondleiding op één van onze RWZI's. De film is vooral bedoeld voor de laatste graad secundair onderwijs in STEM-richtingen, maar uiteraard kan iedereen in de laatste graad het filmpje bekijken.

Stage bij Aquafin

Ben je student en op zoek naar een buitengewone stage in een maatschappelijk relevant bedrijf? Laatstejaars secundair onderwijs kunnen al op onze zuiveringsinstallaties terecht. Voor stagiair(e)s uit bachelor- en masteropleidingen zijn er verschillende mogelijkheden op onze Campus in Aartselaar.