Diensten voor klant-gemeenten

Services in de kijker

Water- en omgevingsadvies concept

Water- en Omgevingsadvies

Wat is er in praktijk mogelijk om een straat, wijk of kern in de gemeente klimaatrobuust te maken? En wat is de impact van die mogelijkheden op de waterbalans in een bepaalde regio? Benut elke boven- én ondergrondse water-kans met ons water- en omgevingsadvies! 
Lees meer
Hemelwaterplan

Hemelwater- en droogteplannen

In de hemelwater- en droogteplannen die we opmaken voor gemeenten, leggen we niet alleen de knelpunten bloot maar reiken we ook oplossingen aan op maat van de specifieke situaties.
Lees meer
Rosi webplatform

Rosi voor optimaal rioolbeheer

Rosi biedt steden en gemeenten inzicht in de status van hun rioleringsstelsel en brengt alle diensten bij elkaar voor het optimaal beheer van je ondergrondse patrimonium.
Lees meer
Aquafin werkt structureel samen met drinkwaterbedrijven in honderd gemeenten

Direct aanspreekpunt voor klant-gemeenten

Vlaamse steden en gemeenten zijn verantwoordelijk voor de opvang en de afvoer van het huishoudelijk afvalwater in gemeentelijke riolen. Daarna nemen de verzamelriolen van Aquafin het over. Gemeenten kunnen ook een rioolbeheerder aanstellen, bijvoorbeeld één van de drinkwaterbedrijven waarmee Aquafin samenwerkt. 

Voor de inwoners van de volgende gemeenten is Aquafin het rechtstreekse aanspreekpunt voor (een deel van) de rioleringsdiensten: Bornem, Geel, Kasterlee, Olen, Oostkamp, Turnhout, Wetteren.

Wil je weten wie rioolbeheerder - en aanspreekpunt - in jouw gemeente is? Aquaflanders biedt een mooi overzicht:

Rioolbeheer in Vlaanderen

Aquafin in partnerschap met drinkwaterbedrijven

Ontdek hoe we samen voor een optimale dienstverlening zorgen Riopact water-link Pidpa

Matchmaking tussen lokale en gewestelijke projecten

Aquafin verbindt de gemeenten als regisseurs van het publieke domein en VMM als regisseur van de waterketen.

Statustool voor rioolinspecties

Via een vrij toegankelijk dashboard, ontwikkeld door Aquafin, kan je als gemeente of rioolbeheerder makkelijk de status van de rioolinspecties opvolgen.

Aqua houdt je op de hoogte

In ons driemaandelijks magazine Aqua lees je hoe we werken aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. Abonneer je gratis om het magazine in de bus te krijgen, of doorblader het online.

Naar Aqua