Toegankelijkheid

Aquafin NV streeft ernaar haar website toegankelijk te maken, overeenkomstig de nationale wetgeving tot omzetting van Richtlijn (EU) 2016/2102 van het Europees Parlement en de Raad.

Deze toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op www.aquafin.be

Nalevingsstatus

De website www.aquafin.be voldoet gedeeltelijk aan de web content accesibility guidelines 2.1AA.

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

Aquafin NV liet via Anysurfer een WCAG 2.1AA audit uitvoeren. Wij namen reeds maatregelen om gedeeltelijk tegemoet te komen aan de WCAG-richtlijnen zoals onder andere het meer toetsenbord toegankelijk maken van onze website.

Aquafin NV blijft werken aan de toegankelijkheid van de website en zal ook rekening houden met de WCAG-richtlijnen bij toekomstige ontwikkelingen.

Niet-toegankelijke inhoud

De onderstaande inhoud is niet-toegankelijk om de volgende reden(en):

Niet-naleving van de web content accesibility guidelines 2.1AA

  1. We trachten al onze afbeeldingen en video's op onze website toegankelijk te maken, sommige zijn echter nog niet voorzien van ondertitels of een verklarende tekst.
  2. De navigatie op www.aquafin.be voldoet niet overal een de verplichte toegankelijkheidsrichtlijnen.
  3. De webrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf's. Bepaalde informatie wordt aangeboden als PDF, wij kunnen niet garanderen dat al deze bestanden aan de webrichtlijnen voldoen.

Opstelling van deze toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 06/05/2022 en houdt rekening met de web content accesibility guidelines 2.1AA.

Feedback en contactgegevens

Kom je een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Laat het dan gerust weten aan onze communicatiedienst. Vermeld in ieder geval het probleem dat je ervaart en de link naar de pagina waar het probleem zich voordoet. Wij zullen dan bekijken of het mogelijk is de gevraagde inhoud op een toegankelijke manier te bezorgen.

Handhavingsprocedure

Ben je niet tevreden met het antwoord op je kennisgevingen of verzoeken over toegankelijkheidsproblemen op deze website? Neem dan contact op met onze ombudsdienst.