Nerdland & Aquafin

Heb je het na het luisteren van de Nerdland podcast over Aquafin en energie-recuperatie ook warm gekregen?

Afvalwater is geen afval

Wist je dat je afvalwater geen afval is? Je kan er meer mee doen dan je denkt. Koelen en verwarmen met rioolwater bijvoorbeeld? Groene energie opwekken met afvalwater? Het kan! Bij Aquafin zuiveren we afvalwater tot het weer de natuur in kan. We werken aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. Dat betekent proper water in stadskernen, waarlangs het aangenaam wonen en wandelen is. Maar ook duurzame omgang met regenwater, om droge bodems te helpen voorkomen en de gevolgen van zware buien te beperken.

Nerd

Herbeluister de podcast

Ooit al bier gedronken van afvalwater? Of kook je met groen gas (biomethaan)? Het zijn enkele voorbeelden van hoe Aquafin het afvalwater in Vlaanderen een tweede leven geeft. Want naast het water zuiveren dat wegstroomt in je douche of waarmee je je toilet doorspoelt, doet Aquafin ook nuttige dingen met dit water. Want afvalwater is geen afval, het is veel meer dan dat! Het is namelijk bron van (groene) energie. 

Kan je niet genoeg krijgen van afvalwater en energie-recuperatie? Herbeluister hier de Nerdland maandoverzicht podcast.

Herbeluister de podcast

 

Impact maken, nu en in de toekomst!

Geïnspireerd geraakt door de Nerdland podcast? Bij Aquafin zijn we steeds op zoek naar talent! Van technische profielen tot projectmanagers, van IT & OT tot onderzoekers. Bij Aquafin maak je écht impact. 

 

Ontdek onze vacatures

 

Krijg jij ook bakken energie van afvalwater?