Projectoverzicht

BRN3018 - Akkerstraat - Beverhoutsveldstraat
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 26 augustus 2024

De werken zullen 30 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en de gemeente Beernem het afvalwater van ongeveer 630 inwoners aansluiten op het rioleringsnetwerk. Het afvalwater belandt nu nog rechtstreeks en ongezuiverd in de grachten en de waterlopen in de buurt (Hellepoelbeek, Moordenaarsbeek, Zuiddambeek, Lijsterbeek of Zoetebeek). Na de uitvoering van dit project wordt het afvalwater gezuiverd in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Beernem. 

Om dit te realiseren leggen Aquafin en de gemeente Beernem een gescheiden rioleringsstelsel aan. In een gescheiden rioleringsstelsel gaat het afvalwater in aparte leidingen naar de waterzuivering in Beernem. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op hun beurt afwateren naar de waterlopen in de buurt. 

Uitbouw provinciaal fietsroutenetwerk

Om het bovenlokaal fietsroutenetwerk verder uit te bouwen, is de Provincie West-Vlaanderen mee in het project gestapt. Er wordt immers een fietspad aangelegd langs de Akkerstraat en de Beverhoutsveldstraat, tussen de rotonde in Beernem en het reeds bestaande fietspad thv Beverhoutsveldstraat 35a. De aanleg van dit fietspad wordt uitgevoerd in kader van het Fietsfonds.

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier