Rioleringswerken in jouw buurt

Aquafin werkt op een honderdtal locaties in Vlaanderen aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. We bouwen installaties voor de zuivering van rioolwater, renoveren riolen en leggen er nieuwe aan daar waar ze nog ontbreken. Regenwater houden we uit de riool, dat laten we zoveel mogelijk ter plaatse in de bodem infiltreren. Zo houden we de waterhuishouding gezond en verminderen we de kans op wateroverlast.

Waar werken we?

Je vindt alle informatie over onze werven via de kaart. Klik op locatie en geef een straatnaam of gemeente in, of zoek rechtstreeks op projectnummer.
Wil je graag op de hoogte blijven over toekomstige projecten? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.

   Stap 1: Over welke regio wil je info? Zoek op straatnaam of gemeente. Klik op de groene bol om een project te bekijken. Vul een projectnummer in of klik op een groene bol op de kaart.

   Stap 2: Geen werken in jouw buurt? Laat je gegevens na en wij houden je op de hoogte indien er werken in je regio starten. Uitschrijven is altijd mogelijk.

   Voornaam
   Naam
   E-mail field is required!
   Not a valid e-mail address!
   Hou me op de hoogte

   Van werken tot propere waterlopen

   Wat mag je verwachten terwijl Aquafin werkt aan zuivere waterlopen in jouw straat?
   Welke voorbereidingen kan je zelf nemen en hoe houden we je tijdens de werken op de hoogte?

   Hinder tijdens de werken als handelaar?

   Ervaar je hinder als zelfstandige door de werken van Aquafin voor je deur? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een hinderpremie.

   Waarom rioleringswerken?

   spelende kinderen langs het water

   Propere waterlopen, nu en in de toekomst

   Aquafin zuivert huishoudelijk afvalwater, maar produceert géén drinkwater. Onze riolen en zuiveringsinstallaties zorgen ervoor dat het water in Vlaamse beken en rivieren voldoende proper is voor planten en dieren om erin te leven. Om het als mens te kunnen drinken, zijn er extra zuiveringsstappen nodig. We zorgen er wel voor dat jij, je kinderen en kleinkinderen van schoon oppervlaktewater kunnen genieten om langs te sporten, spelen en genieten.

   Vandaag zuiveren we ruim 83% van het huishoudelijke afvalwater in Vlaanderen voor het in een beek of rivier terechtkomt. De kwaliteit van onze waterlopen ging er dan ook met grote sprongen op vooruit. Toch zijn er nog heel wat kleinere woonkernen die moeten aangesloten worden. Bovendien zijn delen van het rioleringsnet stilaan verouderd en aan vervanging toe.