Rioleringswerken in jouw buurt

Waar werken we?

Je vindt alle informatie over onze werven via de kaart. Klik op locatie en geef een straatnaam of gemeente in, of zoek rechtstreeks op projectnummer.
Wil je graag op de hoogte blijven over toekomstige projecten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Verberg lijst Toon lijst
   Stap 1: Over welke regio wil je info? Zoek op straatnaam of gemeente. Klik op de groene bol om een project te bekijken. Stap 1: Vul een projectnummer in of klik op een groene bol om een project te bekijken.
   Verberg lijst Toon lijst

   Klik hier voor meer info Klik hier voor meer info

   Stap 2: Op de kaart geen werken gevonden in jouw buurt? Laat je gegevens na en wij houden je op de hoogte indien er werken in je regio starten. Uitschrijven is altijd mogelijk.

   You must first choose a location before you can enter your details.

   Voornaam
   Naam
   E-mail veld is verplicht!
   Ongeldig e-mailadres
   Hou me op de hoogte
   Begindatum
   Einddatum
   Project

   Waarom rioleringswerken?

   spelende kinderen langs het water

   Propere waterlopen, nu en in de toekomst

   Aquafin zuivert huishoudelijk afvalwater, maar produceert géén drinkwater. Onze riolen en zuiveringsinstallaties zorgen ervoor dat het water in Vlaamse beken en rivieren voldoende proper is voor planten en dieren om in te leven. Om het als mens te kunnen drinken, zijn er extra zuiveringsstappen nodig. We zorgen er wel voor dat jij, je kinderen en kleinkinderen van schoon oppervlaktewater kunnen genieten om langs te sporten, spelen en genieten.

   Vandaag zuiveren we ruim 85% van het huishoudelijke afvalwater in Vlaanderen voor het in een beek of rivier terechtkomt. De kwaliteit van onze waterlopen ging er dan ook met grote sprongen op vooruit. Toch zijn er nog heel wat kleinere woonkernen die moeten aangesloten worden. Bovendien zijn delen van het rioleringsnet stilaan verouderd en aan vervanging toe.