Open calls

Aquafin lanceert open calls om iedereen een eerlijke kans te geven op het gebruik van restwarmte of gezuiverd water, en op de plaatsing van windturbines.

Oproep riothermie effluent

In het kader van de vraag naar innovatieve en duurzame energie-alternatieven wenst Aquafin een open call te lanceren om de restwarmte uit het gezuiverde afvalwater nuttig te gebruiken met betrekking tot de waterzuiveringsinstallaties te:

  • Wichelen, Dendermondsesteenweg , 9260 Wichelen
  • Menen, Kortrijkstraat 441, 8930 Menen
  • Antwerpen-Zuid, Kielsbroek 5, 2020 Antwerpen

Voor deze sites is al interesse gemeld vanuit de markt. Alle geïnteresseerde partijen worden verzocht zich te melden uiterlijk tegen maandag 8 mei 2023 door een mail te sturen naar info@riothermie.be. Vanaf 8 mei zal gedetailleerde informatie over de toewijzingsprocedure aan de kandidaten verstuurd worden, met de vraag om uiterlijk op 8 juni uw dossier toe te lichten. Voor vragen kan u desgewenst terecht bij:

Nico De Schepper, Innovatie Expert Riothermie, nico.deschepper@aquafin.be

Maarten Raemdonck, Innovatiemanager, maarten.raemdonck@aquafin.be

Procedure

Volgende stappen

Oproep grote windturbines (GWT)

In het kader van de vergroening van haar elektriciteitsmix wenst Aquafin een open call te lanceren voor de ontwikkeling van grote windturbines met betrekking tot de waterzuiveringsinstallaties te:

  • Aalst, Spuimeerseweg 2, 9308 Hofstade
  • Houthalen-Centrum, Centrum-Zuid 2097, 3530 Houthalen-Helchteren
  • Lichtaart, Lisseweg 13, 2460 Lichtaart
  • Liedekerke, Begijnenmeers 35,1770 Liedekerke

Voor deze sites is al interesse gemeld vanuit de markt. Alle geïnteresseerde partijen worden verzocht zich te melden uiterlijk tegen 1 maart 2023 door een mail te sturen naar jeroen.deurinck@aquafin.be. Vanaf 6 maart zal gedetailleerde informatie over de toewijzingsprocedure aan de kandidaten verstuurd worden, met de vraag om uiterlijk op 3 april een dossier in te dienen voor toewijzing van een exclusieve LOI voor ontwikkeling van een GWT. 

Voor vragen kan u desgewenst terecht bij:

Frank Lippens, Manager Aankoop, frank.lippens@aquafin.be

Jeroen Deurinck, Energiemanager, jeroen.deurinck@aquafin.be

Procedure

Volgende stappen