Over Aquafin

Aquafin zuivert rioolwater tot het weer de natuur in kan. Geen drinkwater dus voor de mens, maar wel voor vissen, vogels en amfibieën. Voor jou werken we aan een leefomgeving in harmonie met water. Dat betekent proper water in stadskernen, waarlangs het aangenaam wonen en wandelen is. Maar ook een duurzame omgang met regenwater, om droge bodems te helpen voorkomen en de gevolgen van zware buien te beperken.

Volg de weg van vuil naar proper water!

In het filmpje zie je wat er allemaal bij komt kijken om je rioolwater te zuiveren. Voordat huishoudelijk afvalwater behandeld kan worden, moet de nodige infrastructuur gebouwd en onderhouden worden, en natuurlijk ook gefinancierd. 1100 medewerkers van Aquafin hebben er elke dag hun handen vol aan! 

Maak kennis met onze 1100 medewerkers

Ook zin om bij ons te werken?

Opvallend veel collega's voelen zich sterk betrokken bij het bedrijf. Dat komt natuurlijk door de maatschappelijke meerwaarde die we realiseren. En de tijd vliegt ook voorbij als je werkt in een bedrijf met uitgesproken waarden die aansluiten bij de jouwe. Als je veel vrijheid krijgt om je job in te vullen, gesterkt door fijne collega's. 

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

propere waterlopen met hulp van Aquafin

Bedrijfsactiviteiten

Meer dan 1100 medewerkers werken bij Aquafin aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. We zuiveren huishoudelijk afvalwater en maken plaats voor regenwater op openbaar domein. Regenwater infiltreren en bufferen, is het beste antwoord op zowel wateroverlast als droogte.
Lees meer
rioleringswerken door Aquafin

Volg de werken van Aquafin in jouw buurt

Aquafin bouwt installaties voor de zuivering van rioolwater, renoveert riolen en legt er nieuwe aan waar ze nog ontbreken. Op de kaart zie je waar in Vlaanderen we momenteel werken.
Lees meer
staal RWZI

Rondleiding op een zuiveringsinstallatie

Tijdens werkdagen geven onze gidsen rondleidingen op een aantal van onze zuiveringsinstallaties in Vlaanderen, voor leerlingen vanaf de tweede graad secundair onderwijs.
Lees meer

Contacteer ons

Heb je vragen over werken van Aquafin op openbaar domein? Of over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.
Lees meer

Brochures of educatief materiaal bestellen

Hoe we werken aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water, lees je in ons driemaandelijks magazine Aqua. Voor onze jongste lezers hebben de spannende strip 'Dariorace' of een speciale Zonnekind over waterzuivering. Leerlingen uit de middelbare school die een rondleiding op een zuiveringsinstallatie hebben gevolgd, kunnen hun opgedane kennis op speciale lesbladen testen.
Lees meer

Het resultaat van ons werk

Proper water voor mens en dier!

Met de hulp van Aquafin gaat de waterkwaliteit in Vlaanderen erop vooruit. We zien steeds minder ongezonde beken, en terug vaker diersoorten die voor hun overleving afhankelijk zijn van proper water. Oordeel zelf en bekijk de expedities van natuurexperten Frank Resseler en Joeri Cortens via YouTube op Natuur.TV. Hartverwarmend!

Watermannen afl.1: In het spoor van de ringslang
Watermannen afl.1: In het spoor van de ringslang
Watermannen afl.2: In het spoor van de ijsvogel
Watermannen afl.2: In het spoor van de ijsvogel
Watermannen afl.3: Op zoek naar de lepelaar
Watermannen afl.3: Op zoek naar de lepelaar
Watermannen afl.4: In het spoor van de bever
Watermannen afl.4: In het spoor van de bever
Watermannen afl.5: In het spoor van vissen
Watermannen afl.5: In het spoor van vissen

Maak kennis met Aquaplus

Aquaplus is het dochterbedrijf van Aquafin dat zich richt op de industrie. Van industrieel afvalwater zuiveren vraagt specifieke kennis en ervaring. Bij Aquaplus kunnen bedrijven rekenen op het gedeelde vakmanschap voor elk aspect van hun waterzuivering en riolering. Of het nu gaat over het uitwerken van zuiveringsscenario's, de optimalisatie van het zuiveringsproces, onderhoud en exploitatie, ...

Ontdek wat Aquaplus voor de industrie betekent