Over Aquafin

Aquafin zuivert rioolwater tot het weer de natuur in kan. Geen drinkwater dus voor de mens, maar wel voor vissen, vogels en amfibieën. Voor jou werken we aan een leefomgeving in harmonie met water. Dat betekent proper water in stadskernen, waarlangs het aangenaam wonen en wandelen is. Maar ook een duurzame omgang met regenwater, om droge bodems te helpen voorkomen en de gevolgen van zware buien te beperken.

Volg de weg van vuil naar proper water!

In het filmpje zie je wat er allemaal bij komt kijken om je rioolwater te zuiveren. Voordat huishoudelijk afvalwater behandeld kan worden, moet de nodige infrastructuur gebouwd en onderhouden worden, en natuurlijk ook gefinancierd. 1100 medewerkers van Aquafin hebben er elke dag hun handen vol aan! 

Maak kennis met onze 1100 medewerkers

Ook zin om bij ons te werken?

Opvallend veel collega's voelen zich sterk betrokken bij het bedrijf. Dat komt natuurlijk door de maatschappelijke meerwaarde die we realiseren. En de tijd vliegt ook voorbij als je werkt in een bedrijf met uitgesproken waarden die aansluiten bij de jouwe. Als je veel vrijheid krijgt om je job in te vullen, gesterkt door fijne collega's. 

Bekijk onze vacatures

Het resultaat van ons werk

Proper water voor mens en dier!

Met de hulp van Aquafin gaat de waterkwaliteit in Vlaanderen erop vooruit. We zien steeds minder ongezonde beken, en terug vaker diersoorten die voor hun overleving afhankelijk zijn van proper water. Oordeel zelf en bekijk de expedities van natuurexperten Frank Resseler en Joeri Cortens via YouTube op Natuur.TV. Hartverwarmend!

Watermannen afl.1: In het spoor van de ringslang
Watermannen afl.1: In het spoor van de ringslang
Watermannen afl.2: In het spoor van de ijsvogel
Watermannen afl.2: In het spoor van de ijsvogel
Watermannen afl.3: Op zoek naar de lepelaar
Watermannen afl.3: Op zoek naar de lepelaar
Watermannen afl.4: In het spoor van de bever
Watermannen afl.4: In het spoor van de bever
Watermannen afl.5: In het spoor van vissen
Watermannen afl.5: In het spoor van vissen

Maak kennis met Aquaplus

Aquaplus is het dochterbedrijf van Aquafin dat zich richt op de industrie. Van industrieel afvalwater zuiveren vraagt specifieke kennis en ervaring. Bij Aquaplus kunnen bedrijven rekenen op het gedeelde vakmanschap voor elk aspect van hun waterzuivering en riolering. Of het nu gaat over het uitwerken van zuiveringsscenario's, de optimalisatie van het zuiveringsproces, onderhoud en exploitatie, ...

Ontdek wat Aquaplus voor de industrie betekent