Over Aquafin

Aquafin zuivert rioolwater tot het weer de natuur in kan. Geen drinkwater dus voor de mens, maar wel voor vissen, vogels en amfibieën. Voor jou werken we aan een leefomgeving in harmonie met water. Dat betekent proper water in stadskernen, waarlangs het aangenaam wonen en wandelen is. Maar ook een duurzame omgang met regenwater, om droge bodems te helpen voorkomen en de gevolgen van zware buien te beperken.

Wat doet Aquafin voor jou?

In het filmpje zie je wat er allemaal bij komt kijken om je rioolwater te zuiveren. Voordat huishoudelijk afvalwater behandeld kan worden, moet  de nodige infrastructuur gebouwd en onderhouden worden, en natuurlijk ook gefinancierd. 1000 medewerkers van Aquafin hebben er elke dag hun handen vol aan! 

Ook zin om bij ons te werken?

Opvallend veel collega's voelen zich sterk betrokken bij het bedrijf. Dat komt natuurlijk door de maatschappelijke meerwaarde die we realiseren. En de tijd vliegt ook voorbij als je werkt in een bedrijf met uitgesproken waarden die aansluiten bij de jouwe. Als je veel vrijheid krijgt om je job in te vullen, gesterkt door fijne collega's. 

Bekijk onze vacatures

Proper water voor mens en dier!

Met de hulp van Aquafin gaat de waterkwaliteit in Vlaanderen erop vooruit. We zien steeds minder ongezonde beken, en terug vaker diersoorten die voor hun overleving afhankelijk zijn van proper water. Oordeel zelf en bekijk de expedities van natuurexperten Frank Resseler en Joeri Cortens via YouTube op Natuur.TV. Hartverwarmend!

Watermannen afl.1: In het spoor van de ringslang
Watermannen afl.1: In het spoor van de ringslang
Watermannen afl.2: In het spoor van de ijsvogel
Watermannen afl.2: In het spoor van de ijsvogel
Watermannen afl.4: In het spoor van de bever
Watermannen afl.4: In het spoor van de bever
Watermannen afl.5: In het spoor van vissen
Watermannen afl.5: In het spoor van vissen