Hinderpremie

Ben je zelfstandige? Zijn er werken in je straat en heb je af te rekenen met hinder? Dan heb je mogelijk recht op een financiële tegemoetkoming. De hinderpremie wordt toegekend door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). De premie biedt kleine ondernemingen een beetje financiële ademruimte om vindingrijk te werk te gaan bij werken. 

Ga naar de website van VLAIO voor meer informatie

Kom je in aanmerking voor een hinderpremie?

  • Voorwaarden van VLAIO

De hinderpremie wordt enkel toegekend aan kleine ondernemingen (detailhandel, horeca en zaken met direct klantencontact) met maximum 9 werknemers, die in de werfzone liggen. Er moet ernstige hinder zijn door werken.

  • Bedrag

De hinderpremie bedraagt 2.000 euro.

  • Aanvraagprocedure

Kom je in aanmerking voor een hinderpremie? Dan krijg je van VLAIO automatisch een brief met een dossiernummer. Na ontvangst, vraag je via VLAIO de uitbetaling van de hinderpremie aan.

  • Vervolgstappen

De hinderpremie wordt voorafgaand aan de hinder uitbetaald. Dit gebeurt maximaal één keer per jaar en één keer per hinderperiode.

  • Geen brief ontvangen

Wat als je geen brief ontvangen hebt en je meent toch in aanmerking te komen voor een hinderpremie? Volg deze stappen

  • Toch gedwongen om te sluiten?

Bij het sluiten van jouw zaak kan je ook een sluitingspremie (80 euro per sluitingsdag) aanvragen. Ook deze aanvraag gebeurt online via VLAIO.

Nog vragen?

Check de website van VLAIO voor alle voorwaarden en extra informatie. Het filmpje hiernaast en de brochure voorzien een extra woordje uitleg.

Aquafin werkt aan propere waterlopen

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)

Bel gratis naar 1700