Facturatie bij Aquafin

Aquafin verkiest de facturen van zijn leveranciers elektronisch te ontvangen. Dit gebeurt met de toepassing PDF e-invoice van het elektronisch facturatieplatform Basware. Leveranciers kunnen zich hierop eenmalig en gratis registreren.

PDF-facturen via PDF e-invoice

Leveranciers van Aquafin moeten hun facturen rechtstreeks aan de boekhouding van Aquafin bezorgen. Dit kan per post of digitaal via het elektronische facturatieplatform Basware. Basware werkt met de toepassing PDF e-invoice om facturen in PDF-formaat elektronisch te versturen. Een elektronische factuur is niet alleen efficiënter, door het facturatieproces te digitaliseren zorgen we ook voor een kleinere papierberg.

Eenmalige registratie

Leveranciers moeten zich eenmalig registeren op het platform van Basware via de speciale Aquafin-link https://portal.basware.com/open/aquafin. Dit is volledig gratis. Tijdens deze registratie moet je een aantal basisgegevens over je bedrijf invullen. Belangrijk is dat je bij het veld 'ID organisatie' kiest voor BTW en je BTW-nummer de structuur heeft zoals BE0440691388.

 

Basware

 

Werkwijze

  • Na registratie kan je je eerste PDF-factuur aan ons aanbieden. Dit doe je door deze factuur naar aquafin@email.basware.com te sturen. Basware zorgt voor de verdere afhandeling.
  • Bij je eerste factuur die je verstuurt via deze werkwijze, vragen we je om ons even te contacteren zodat we zeker zijn dat je factuur goed is toegekomen in ons systeem. Na onze goedkeuring kan je vervolgens al je facturen op deze elektronische manier verzenden. Gelieve vanaf dan geen papieren facturen meer op te sturen.
  • Vermeld zeker op elke factuur het nummer van de Aquafin-bestelbon
elektronische facturatie
contact

Vragen over Basware

Service Center

contact

Vragen over facturen

Accounting