Omleidingen (22856)

Voor lokaal en doorgaand verkeer worden aangepaste omleidingen voorzien. Deze variëren voor de verschillende fases van de werken.

Werken Visgracht en het grachtenstelsel

In deze fase van de werken, van midden november 2021 tot eind februari 2022, blijft de hinder beperkt. Omdat we voor de veiligheid fietsers en werfverkeer niet willen mengen, voorzien we een omleiding langs de Lijnsebossen, Molenstraat, Korte Dreef en Dreef.

Fase 1: omleiding fietsers

Werken in de Krapstraat: omleiding doorgaand verkeer

In januari 2022 starten de werken in de Krapstraat. De straat is tot eind 2022 enkel bereikbaar voor bewoners en leveranciers. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Krapstraat: omleiding doorgaand verkeer

Werken in de Krapstraat: omleiding voor fietsers

Terwijl de werken in de Krapstraat bezig zijn, worden fietsers omgeleid via de Zittingsweg, de Oude Kerkweg, Hofkwartier, Oude Kerkweg en Meir.

Krapstraat: omleiding fietsers

Werken kruispunt Krapstraat - Beukenstraat: lokale omleiding + 3,5 ton

Van eind maart tot midden mei 2022 wordt dit kruispunt volledig afgesloten. De bedrijven en handelaars in Genthof, Blijdorpstraat en Beukenstraat blijven voor alle verkeer bereikbaar vanuit de Mandekensstraat. Voor hen verandert er niets.

Voor het vrachtvervoer + 3,5 ton blijven de bedrijven en handelaars in de Hanenstraat en het centrum bereikbaar via Provinciale Baan, Diepmeerstraat, Kamerstraat, Kerkstraat en Hanenstraat.

Kruispunt: lokale omleiding + 3,5 ton

Werken kruispunt Krapstraat - Beukenstraat: omleiding doorgaand verkeer + 3,5 ton

Zolang het kruispunt Krapstraat - Beukenstraat - Hanenstraat is afgesloten (van eind maart tot midden mei 2022) geldt voor doorgaand verkeer richting Merchtem een omleiding over Lebbeke en de N47.

Kruispunt: omleiding doorgaand verkeer + 3,5 ton