Waterzuivering in je klas? Da's de shit!

Online educatief pakket

Voor kinderen is het de normaalste zaak van de wereld dat er altijd proper water uit de kraan komt. Maar is dat eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Met ons gratis spetterend educatief pakket leer je kinderen in de tweede graad lager onderwijs alles over zuiver water en het zuiveringsproces. Dario, onze huiseend, leidt hen met plezier doorheen het pakket.

Interactieve oefeningen, filmpjes, filosofische denkoefeningen, het organiseren van sensibiliseringsacties, het zit er allemaal in. Samen met Studio Averbode ontwikkelden we een gratis interactief educatief pakket dat helemaal voldoet aan de leerdoelstellingen van het 3de en 4de leerjaar. 

 

Versie voor leerkrachten en voor leerlingen

Leerkrachten  Leerlingen

We hebben ook een printversie voorzien van de leerlingenversie en leerkrachtenversie.

Waar wacht je nog op? Les geven (of krijgen) was nog nooit zo plezant!

Zuiver water? De natuur is blij!

Ken je Dario al?

Dario de eend is een echte kindervriend. Hij staat centraal in ons stripverhaal De rioolrace. Je vindt hem ook terug op onze posters voor de lagere school en leidt je graag rond in ons educatief pakket.

Meer educatief materiaal aanvragen

Dario, onze huiseend

Ontdek onze podcast

Samen met de geweldige geluidstovenaars van het Het Geluidshuis maakten we een geweldige podcast die antwoord geeft op de vraag: Als ik mijn kaka doorspoel, waar gaat die dan naartoe?

Leen van Het Geluidhuis gaat samen met waterwetenschapster en auteur Marjolein Vannopen op zoek naar het antwoord op die vraag. Onderweg komen ze dino's en Julius Caesar tegen en genieten ze van een toastje diarree. Ga samen mee op ontdekking!

PS: Schreven we nu net 'toastje diarree'? Eikes!