Hinderpremie

Als zelfstandige heb je mogelijk recht op een financiële tegemoetkoming voor hinder door werken voor de deur van jouw zaak. De hinderpremie biedt wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken. Zo kunnen zij hun klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode. De hinderpremie wordt toegekend door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

 

Ga naar de website van VLAIO voor meer informatie

 

 

Kom je in aanmerking voor een hinderpremie?

Voorwaarden

De hinderpremie wordt enkel toegekend aan kleine ondernemingen (detailhandel, horeca en zaken met direct klantencontact) met maximum 9 werknemers die in de werfzone gelegen zijn. Er moet ernstige hinder door werken zijn.

Bedrag

De hinderpremie bedraagt 2.000 euro.

Aanvraagprocedure

Wie in aanmerking komt voor een hinderpremie, ontvangt van VLAIO automatisch een brief met een dossiernummer. Na ontvangst, vraag je via VLAIO zelf de uitbetaling van de hinderpremie aan.

Vervolgstappen

De hinderpremie wordt voorafgaand aan de hinder uitbetaald. Dit gebeurt maximaal één keer per jaar en één keer per hinderperiode.

Toch gedwongen om te sluiten?

Bij het sluiten van jouw zaak kan je ook een sluitingspremie (80 euro per sluitingsdag) aanvragen. Ook deze aanvraag gebeurt online via VLAIO.

Nog vragen?

Check VLAIO voor alle voorwaarden en extra informatie. Het filmpje hiernaast en de brochure voorzien een extra woordje uitleg.

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)

Bel gratis naar 1700