Lager Onderwijs

Spring in de wereld van het zuivere water. Hoe wordt water gezuiverd? Waar gaat het, eens gezuiverd, naartoe? En wat kan je zelf doen om zo weinig mogelijk water te vervuilen? Het antwoord op al deze en nog een pak andere boeiende vragen kom je op deze pagina ‘s te weten.

We hebben voor elk wat wils: een spetterend gratis educatief pakket voor de 2de graad lagere onderwijs.Maar ook filmpjes van onze boezemvrienden Tinneke en Manu die onze waterzuiveringsinstallatie bezoeken. Of de videoreeks van de watermannen die op zoek gaan naar coole waterdieren. Ga met ons mee op avontuur en laat je betoveren door het zuivere water.

kids springen in het water
Dario Go

Download hier het gratis educatief pakket

Voor kinderen is het de normaalste zaak van de wereld dat er altijd proper water uit de kraan komt. Maar is dat eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Met ons spetterend educatief pakket leren we de kinderen van de tweede graad lager onderwijs alles over zuiver water en het zuiveringsproces. We doen dat aan de hand van leerzame, interactieve maar vooral leuke oefeningen.

Dario, onze huiseend, leidt je met plezier doorheen het pakket. Interactieve oefeningen, filmpjes, filosofische denkoefeningen, het organiseren van sensibiliseringsacties, het zit er allemaal in. Samen met Studio Averbode ontwikkelden we een gratis interactief educatief pakket op maat van de tweede graad dat helemaal voldoet aan de leerdoelstellingen van 3de en 4de leerjaar. 

We hebben een onlinepakket voor zowel de leerkrachten als de leerlingen:

Educatief pakket leerkrachten

Educatief pakket leerlingen

Liever een papieren versie? We hebben ook een printversie voorzien van de leerlingen en leerkrachten. Waar wacht je nog op? Les geven (of krijgen) was nog nooit zo plezant!