Positieve impact op onze omgeving

Bij Aquafin bouwen we bruggen met partners die dezelfde normen en waarden uitdragen. We werken niet naast elkaar maar met elkaar.

Onze accenten

We zetten onze deuren open voor gemeenten, partners, buurtbewoners, andere bedrijven, ... en werken zo aan een community rond Aquafin waar het aangenaam is om te vertoeven.

Openbare werken brengen altijd hinder met zich mee. We zorgen ervoor dat de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk beperkt blijft en we werken aan tijdige en correcte informatie over het verloop van de werken.

Aquafin speelt een proactieve rol in de inrichting van de publieke ruimte door via rioleringsprojecten ook in te zetten op de bovenbouw. Gebruik van veel groen en water staan daarin centraal.

Samen met onze medewerkers willen we een bijdrage leveren aan ontwikkelingsprojecten in het Zuiden die met drinkwater en/of zuivering van afvalwater te maken hebben.

Engagement naar onze omgeving

20 sep 2018

Young Water Fellowship Program

Aquafin is partner van het 'Young Water Fellowship'-programma van Young Water Solutions.
Lees meer
06 dec 2017

UN Global compact network

Aquafin ondertekende de Global Compact van de Verenigde Naties. Door de ondertekening engageert het bedrijf zich om de tien grondbeginselen van de Global Compact te respecteren.
Lees meer
06 dec 2017

Versterking van de sanitatieketen in Mali en Madagaskar

Een gezonder leven in de buitenwijken van Bamako (Mali) en Toamasina (Madagaskar), door de ontwikkeling van een slibverwerking voor de latrines. Daaraan werken de ngo Protos en Aquafin samen.
Lees meer
06 dec 2017

Substantiële ondersteuning van Ondernemers voor Ondernemers

Aquafin is kernlid van Ondernemers voor Ondernemers. Dat betekent dat we vertegenwoordigd zijn in de bestuursorganen van de vzw en dat we onze expertise delen voor projecten die een duurzame groei in ontwikkelingslanden bevorderen.
Lees meer

Anja De Wit

adviseur Communicatie en coördinator CSR projecten