Mensen laten groeien

Aquafin wil zijn reputatie als goede werkgever verder ontwikkelen. Want we beseffen heel goed dat de medewerkers het kapitaal van een onderneming zijn. Ook met de vele technische partners waarmee we samenwerken, willen we respectvol en in vertrouwen samenwerken.

Onze accenten

  • Met Aquafin als werkgever zit je goed. Hier zijn jouw werk en privéleven in balans. We maken werk van een betere mobiliteit, een cultuur van veiligheid, gendergelijkheid, vertrouwen en autonomie, zelfcontrole en een IT-omgeving die de nodige flexibiliteit geeft.
  • We vinden het belangrijk dat onze medewerkers weten welke richting het bedrijf uit gaat en welke rol zij daarin kunnen opnemen. Zodat veranderingen en evoluties een nieuwe kans zijn en geen bedreiging, en medewerkers zin hebben om hun toekomst binnen het bedrijf zelf in handen te nemen.
  • Via een strategisch en divers aanwervingsbeleid bouwen we aan sterke teams. En natuurlijk staat veiligheid voorop bij alles wat we doen. We streven naar 0 ongevallen en doen er alles aan opdat onze eigen medewerkers en die van contractanten elk avond veilig huiswaarts keren.
  • Onze projectpartners zijn zo veel meer dan leveranciers voor ons. We geloven in partnerships om onze projecten op de beste manier te realiseren. Samen geven we die partnerships vorm en bouwen we zo aan een werkklimaat waarin wederzijds respect en vertrouwen centraal staan.

Ook bij Aquafin werken?

Ontdek onze jobs

jobsite Aquafin

In de praktijk

compagnon de route

Hoe een sterk HR-beleid de bedrijfsprocessen positief beïnvloedt

Ons HR-beleid viel de voorbije jaren verschillende keren in de prijzen. We delen met plezier enkele good practices die aantonen hoe HR niet louter een ondersteunende afdeling is, maar hoe ze de organisatie kan helpen naar een hoger niveau te tillen.
Lees meer
Baanbrekende Werkgever 2024

Aquafinner centraal

Bij ons krijg je een kader waarin je zelf je weg maakt in zelforganiserende teams – er is geen command-ctrl. Dat doen we met een open mindset, waarin we inclusief willen werken, met oog voor welzijn. Tegelijk bouwen we volop aan nieuwe richtingen, we zijn altijd in beweging.
Lees meer
Stop tegen onveilige werfsituaties bij Aquafin

Focus op veilig werken

Over veiligheidsdoelstellingen kan er geen discussie zijn: nul ongevallen moet altijd het streefdoel zijn. We werken aan een bedrijfscultuur waarin veilig denken en handelen centraal staan. Niet alleen voor onze eigen medewerkers, ook voor de mensen die in onze opdracht werken uitvoeren én voor de omwonenden van onze werken.
Lees meer
Bouwen aan ethiek

Aquafin bouwt mee aan ethiek

De Ethische Code Infrastructuurwerken beschrijft transparant hoe we in onze sector met elkaar willen omgaan.
Lees meer