Nieuws

22865 - Sanering Klauwaertsbeek
07 jun 2023

Riolerings- en wegenwerken starten ten vroegste zomer 2024

 

Begin dit jaar informeerden we je dat de rioleringswerken vermoedelijk in augustus 2023 zouden starten in de Diksmuidsesteenweg, tussen de Rijksweg en de Westlaan.

 

Dit blijkt niet langer realistisch. Er zijn nog een aantal technische aanpassingen nodig aan de aanvraag van de omgevingsvergunning. Daardoor kan de vergunning niet meteen afgeleverd worden en kunnen de werken voorlopig niet starten.

 

Nog geen concrete startdatum

 

Het is niet mogelijk om vandaag een nieuwe concrete startdatum te geven. Rekening houdend met de doorlooptijd van zo’n groot dossier (aanvraag omgevingsvergunning, openbaar onderzoek, goedkeuring, …) gaan we ervan uit dat dit niet voor de zomer van 2024 zal zijn.

 

Het is wel mogelijk dat er in de loop van 2024 enkele beperkte nutswerken gebeuren in die straten waar de Klauwaertsbeek kronkelt. Deze werken zullen echter zeer lokaal zijn, met weinig hinder.

 

12 jan 2022

Infobrief met overzicht werken 2023

 

Als bewoner van de Groenestraat of omgeving kreeg je van de stad Roeselare een infobrief. Ook daarin vind je alle informatie over het project "Saneren Klauwaertsbeek".