Nieuws

23411 - Sanering Waregemstraat - Vichtseweg - Delfien Vanhautestraat
24 apr 2024

Planning voor de komende weken

 

Tussen de Priester Daensstraat en de Wijnsbergstraat brengt de aannemer de fundering voor de boordstenen aan. Afhankelijk van de werken door De Watergroep start de aannemer ook al in de Priester Daensstraat. Hij informeert de bewoners per brief. 

 

Op langere termijn 

 

  • Eind mei wordt de Wijnsbergstraat afgesloten voor de volgende fase van de werken. 
  • Het is de bedoeling om de Waregemstraat volledig af te werken tegen het begin van het zomerbouwverlof. 
  • Voor de aanleg van het bufferbekken is het wachten op een drogere periode.

 

14 feb 2024

Midden maart riolering klaar tot Wijnsbergstraat

 

  • Momenteel leggen we de afvalwaterriolering (DWA) aan richting de Wijnsbergstraat.
  • De bedoeling is om tegen midden maart de riolering tot voor de Wijnsbergstraat te hebben aangelegd, zowel afval- als regenwaterafvoer.
  • We verwachten de Waregemstraat tegen het zomerbouwverlof te kunnen afwerken, onder voorbehoud van onverwachte omstandigheden en weerverlet.
29 jan 2024

Aanleg riolering op kruispunt Priester Daensstraat

 

Vandaag, maandag 29 januari, start de aannemer met de aanleg van de regenwaterriolering op kruispunt Priester Daensstraat. Tegen het einde van de week zouden alle rioolbuizen op het kruispunt moeten liggen. 

 

Nog deze week breekt de aannemer een rijweghelft op in de Waregemstraat, tussen de Priester Daensstraat en de Mosschaardstraat (fase 4). 

 

Aan de doorsteek worden voor de veiligheid 2 bomen geveld. Dit is voorzien op donderdag 1 of vrijdag 2 februari.

 

30 nov 2023

Hoever staan de werken vandaag?

 

Tussen de Priester Daensstraat en de Cottereelstraat ligt in de Waregemstraat (fase 1) de onderlaag asfalt van de rijweg. Je kan er met de wagen op de oprit.

 

Tussen de Oudenaardestraat en de Cottereelstraat (fase 2) ligt sinds dinsdag 28 november ook de onderlaag asfalt. Hier kan je nog niet op de oprit omdat de aannemer de schrikstrook tussen de weg en het fietspad aanlegt in klinkers. Hij probeert het beton van het fietspad nog voor het einde van het jaar te gieten.

 

Vertraging door slecht weer

 

De voorbije weken was het voor de aannemer moeilijk werken. Een goede onderfundering en fundering aanleggen in de gietende regen is geen sinecure en duurt hierdoor ook langer dan normaal voorzien. Momenteel kan iedereen tot voor de deur rijden. De aannemer doet zijn uiterste best om de opritten zo snel als mogelijk af te werken.

 

Priester Daensstraat

 

De waterwerende wand voor de bouw van het pompstation is klaar. De wand moet nu uitharden. Volgende week plaatst de aannemer het pompstation. Hij zorgt ervoor dat je na de werkuren de straat in en uit kan. Tijdens de werkuren geraak je er niet langs.

 

Wanneer het pompstation is geplaatst, legt de aannemer de riolering aan en herstelt hij de wegenis. Bij droog weer kan dit nog voor het bouwverlof in de kerstperiode. Als het weer blijft tegenzitten, dan zijn deze werken voor na het bouwverlof.

 

Tijdens de kerstvakantie zijn de woningen sowieso bereikbaar met de auto. De aannemer legt dan minder hinder-steenslag waar je stapvoets over kan rijden.

 

29 nov 2023

Volgende week plaatsen pompstation

 

De week van 4 december graaft de aannemer de bouwput voor het pompstation in de Waregemstraat uit. Daarna plaatst hij het prefab pompstation in de put.

 

Zolang de werken aan het pompstation bezig zijn, kan je overdag niet met de auto voorbij. Na de werkuren kan dit normaal gezien wel.

 

Afwerking Waregemstraat

 

Volgens de huidige planning wordt de verharding in de Waregemstraat, tussen de Oudenaardestraat en de Cottereelstraat, afgewerkt tegen eind december.

 

Nadien begint de aannemer aan het kruispunt met de Priester Daensstraat (fase 3). In december 2023 legt hij de riolering aan en begint hij nog met de opbouw van de wegenis. De afwerking van het kruispunt voorzien we eind januari, begin februari 2024.

 

Tussen de Priester Daensstraat en de Cottereelstraat staat ook de afwerking van de resterende zones tussen het fietspad en de perceelsgrenzen nog op het programma.

 

25 sep 2023

Hoofdriolering ligt in tweede deel Waregemstraat

 

In de Waregemstraat bereidt de aannemer tussen de Oudenaardestraat en de Cottereelstraat (fase 2) de wegkoffer voor. Dit is nodig om nadien de borduren en de straatkolken te kunnen plaatsen. De hoofdriolering ligt ondertussen. Enkel de vuilwaterriolering die aansluit op de verkaveling moeten we nog plaatsen.

 

Werken pompstation

 

Op de plaats waar het pompstation komt, aan de Priester Daensstraat, brengen we een grond- en waterremmende beschoeiingswand aan.

  • In de week van 9 oktober voeren we de voorbereidende werken uit. Je kan er dan nog langs met de auto.
  • De week van 16 oktober plaatsen we de palen van deze beschoeiingswand. Omdat we hiervoor een grote machine inzetten, zal er geen verkeer mogelijk zijn. We informeren je binnenkort meer in detail over de planning.

 

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, dan is het mogelijk om dit deel van de Waregemstraat tegen eind november af te werken. Daarna voorzien we vooral werken aan het kruispunt met de Priester Daensstraat.

 

Overzicht van de hinder

 

  • Tussen de Priester Daensstraat en de Oudenaardestraat (fases 1 en 2) is de Waregemstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk.
  • Vanaf midden oktober zal de Priester Daensstraat tijdens de werkuren afgesloten zijn. Moet je overdag weg? Parkeer je auto buiten werkzone. Je geraakt niet voorbij de werfmachines. Hulpdiensten krijgen natuurlijk doorgang.
     
29 aug 2023

Overzicht werken Waregemstraat

 

Op korte termijn breekt de aannemer het resterende deel van de straatverharding in de Waregemstraat op tussen de Delfien Vanhautestraat en de Oudenaardestraat. Verder gaat de aanleg verder van de regenwaterriolering.

 

Volgens de planning start de aannemer midden september met de huisaansluitingen.

 

Geen doorgaand verkeer

 

Ondertussen blijft de Waregemstraat, tussen de Priester Daensstraat en de Oudenaardestraat (fases 1 en 2), afgesloten voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer is wel mogelijk.

 

12 jul 2023

Laatste werken voor bouwverlof

 

De week van 17 juli werkt de aannemer de opritten en de zijstroken zo ver mogelijk af. Verder fatsoeneert hij de werf tegen het begin van het bouwverlof op 20 juli.

 

Op woensdag 16 augustus hervat de aannemer zijn activiteiten.

 

We wensen je een fijne vakantie.

 

27 jun 2023

Onderlaag asfalt tegen vakantie

 

Van de Domien Veysstraat tot de Delfien Vanhautestraat leggen we de resterende fietspaden aan en werken we de opritten af.

 

Vrijdag 30 juni werkt de aannemer de fundering van de rijweg af. Maandag 3 juli giet hij de onderlaag asfalt.

 

Het is de bedoeling om de eerste fase van de werken af te ronden tegen het bouwverlof. De toplaag asfalt volgt erna.

 

14 jun 2023

Opbouw wegenis eerste deel Waregemstraat

 

De twee volgende weken legt de aannemer de fietspaden aan. Eerst zet hij de bekisting en daarna giet hij het beton. Je kan dan enkele dagen niet op de oprit. Je krijgt hierover meer concrete informatie in een bewonersbrief van de aannemer.

 

Het is de bedoeling dat in de Waregemstraat, tussen de Priester Daensstraat en de Cottereelstraat, de onderlaag asfalt ligt tegen het bouwverlof dat de derde week van juli begint.

 

De aanleg van de toplaag asfalt is voorzien na het bouwverlof, midden augustus.

 

27 apr 2023

Volop werken in eerste deel Waregemstraat

 

De aannemer is in de Waregemstraat, tussen de Priester Daensstraat en de Cottereelstraat, gestart met het opbreken van de goten en de borduren. Ook de fundering wordt verwijderd. Daarna worden de straatkolken verdiept.

 

Het is de bedoeling om dit deel van de werken af te ronden tegen het bouwverlof. Dit start in de tweede helft van juli.

 

Hinder voor omwonenden

 

Woon je in fase 1? Dan geraak je tijdens de werkuren niet met de auto tot jouw oprit. Na de werkuren is dit wel mogelijk. Je kan dan stapvoets over de minder hinder-steenslag rijden.

 

06 mrt 2023

Planning voor de komende weken

 

Tussen de Priester Daensstraat en de Cottereelstraat plaatst de aannemer de volgende dagen de straatkolken. Hij sluit deze aan op de regenwaterriool. Binnen twee weken worden de boordsteengreppels ter plaatse gegoten in beton. Zo kan de bovenbouw worden opgebouwd. Het is de bedoeling dat tegen de paasvakantie de onderlaag asfalt ligt.

 

Opritten niet beschikbaar

 

Tijdens de aanleg van de wegenis dit deel van de Waregemstraat zal het als bewoner tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) niet mogelijk zijn om met de auto tot aan je woning te rijden. Na de werkuren kan dit wel. De aannemer informeert je in een bewonersbrief meer in detail.

 

Werken Fluvius

 

Netbeheerder Fluvius is de bijkomende elektriciteitsleidingen aan het plaatsen in de toekomstige groenzones tussen de Wijnsbergstraat en de Priester Daensstraat. Daarna kom het stuk tussen de Priester Daensstraat en de Domien Veysstraat aan de beurt.

 

20 feb 2023

Deze week huisaansluitingen in eerste deel Waregemstraat

 

Tot eind deze week werkt de aannemer de huisaansluitingen af in de Waregemstraat, tussen de Priester Daensstraat en de Cottereelstraat (fase 1). Daarna worden de straatkolken de plaatst en de fundering voor de lijnvormige elementen (straatgoten en boordstenen). De opritten zijn dan tijdelijk niet bruikbaar. De aannemer informeert je meer in detail over de planning.

 

We streven ernaar om tegen het begin van de paasvakantie de onderlaag asfalt te leggen in dit deel van de Waregemstraat. Na de paasvakantie worden de opritten terug aangelegd en de bovenbouw verder afgewerkt. Dan starten ook de rioleringswerken tussen de Oudenaardestraat en de Cottereelstraat.

 

02 jan 2023

Aanleg regenwaterriool, infiltratieleiding en persleiding

 

Binnen enkele dagen hervat de aannemer de werken in de Waregemstraat. Eerst legt bij het laatste stuk van de regenwaterriool aan, daarna de infiltratieleiding en de persleiding. Terwijl hij de persleiding plaatst, brengt de aannemer ook de huisaansluitingen in orde. Vermoedelijk zijn we dan begin februari 2023.

 

Heb je vragen over de locatie van de huisaansluitingen? Neem dan contact met Thibault Demey van aannemer Persyn (tel. 0492 63 72 49). Of wandel even naar de werfkeet in de Waregemstraat.

 

12 dec 2022

Riolering eerste deel Waregemstraat ligt voor kerstverlof

 

De komende twee weken legt de aannemer in de Waregemstraat verder riolering tussen de Priester Daensstraat en de Delfien Vanhautestraat. In de straat komt een laag steenslag zodat je stapvoets tot aan je woning kan rijden.

 

Na het bouwverlof sluit de aannemer de woningen langs dit traject aan op de nieuwe riolering. Daarna kan de opbouw van de wegenis beginnen.

  

10 okt 2022

Rioleringswerken Waregemstraat starten in week 24 oktober

 

In de week van 24 oktober starten de riolerings- en wegenwerken in de Waregemstraat. Er wordt gewerkt tussen de Cottereelstraat en de Priester Daensstraat.

07 jul 2022

Presentatie infoavond beschikbaar

 

Op 5 juli stelden onze medewerkers het volledige project voor. Ze gaven er meer informatie over de timing en de fasering van de werken, de veiligheid op de werf, de bereikbaarheid van de woningen, …