Projectoverzicht

20017V - Aanleg gescheiden riol. Oorsprongstraat en Nielstraat
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2021

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin NV en de stad Borgloon een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Nielstraat en de Oorsprongstraat. Het afvalwater van de woningen loopt nu nog ongezuiverd in de waterlopen, dat afvalwater zal worden opgevangen in een afvalwaterriolering (DWA) en via het rioleringsnet naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Alken. Het regenwater van daken, terrassen, opritten en het wegdek wordt ter plekke afgevoerd. In de Nielstraat wordt een noodoverlaat gebouwd zodat de regenwaterafvoer (RWA) niet overstroomt bij hevig regenweer. Het wegdek wordt opgebroken voor de rioleringswerken en achteraf hersteld.

 

De stad neemt van de gelegenheid gebruik om in de Nielstraat voetpaden aan te leggen. Het wegdek in de Hagebroekstraat wordt aangelegd in asfalt in plaats van beton en ook de Nielstraat krijgt een nieuwe asfaltverharding.

Nieuws en updates

 • 22 dec 2021

  Tussentijdse infobrief

   

  Nu de rioleringswerken in de Hagebroek- en Nielstraat zo goed als uitgevoerd zijn gaan we in het voorjaar de wegenis heraanleggen. De voorbereidingen zijn gestart zodat begin januari de nutsmaatschappijen hun aanpassingswerken kunnen uitvoeren. De bedoeling is om tegen mei 2022 alles klaar te hebben. Een brief met meer informatie kan je hieronder terugvinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier