Projectoverzicht

20101 - Collector Oude Spoorweg (Zoutleeuw)
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 maart 2022

De werken zullen 39 maanden duren

Tot op heden liggen er voornamelijk gemengde riolen in de berm die lozen op het oppervlaktewater. Om het afvalwater op te vangen en zuivering in een waterzuiveringsstation mogelijk te maken zal er een nieuwe afvalwaterleiding en regenwaterleiding aangelegd worden.

 

Door dit project kan ook een deel afvalwater van Budingen en in de toekomst Linter aangesloten worden. Dit wordt verwezenlijkt door de bijbehorende pompstations. Om de overstortwerking te beperken wordt er ter hoogte van de Groenstraat een bergbezinkingsbekken aangelegd.

 

De gemeente Geetbets maakt van het project gebruik om fietspaden aan te leggen langsheen de Glabbeekstraat.

Nieuws en updates

 • 31 mei 2022

  Rioleringswerken starten op 1 juni, verminderde bereikbaarheid

   

  Op 1 juni starten de rioleringswerken met de aanleg van enkele constructies aan het begin van de Glabbeekstraat. Op 7 juni start dan de aanleg van de hoofdriolering.

   

  De riolering wordt aangelegd in een vooruitschrijdende sleuf. Er wordt telkens een stuk van +/- 50 meter opengegraven, waar de riolering in wordt aangelegd. Na een dag of twee gaat die sleuf terug dicht, wordt er een tijdelijke steenslagverharding opgelegd en worden de volgende +/- 50 meter opengegraven. Als de riolering voor jouw deur wordt aangelegd is je oprit enkele dagen niet bereikbaar met de wagen.

   

  Meer informatie kan je terugvinden in onderstaande infobrieven, die door de aannemer werden bedeeld.

 • 24 mei 2022

  Planning licht gewijzigd, na uitbraak fietspad terug tijdelijke opritten

   

  Als gevolg van de slechte ondergrond werd besloten dat de rijweg nog niet volledig zal worden opgebroken. De opbraak zal telkens gebeuren voor het opengraven van de rioleringssleuf, om de toegankelijkheid zo goed mogelijk te behouden.

   

  Het fietspad zal wel volledig worden opgebroken. Na de opbraak voor jouw deur wordt er een tijdelijke oprit aangelegd in steenslag. Deze werken zullen plaatsvinden tussen Glabbeekstraat 65 en Glabbeekstraat 129.

   

  Opgelet, je parkeert je wagen buiten de werkzone vanaf 06:30 op werkdagen. Je kan parkeren aan Glabbeekstraat 166 of in het doodlopende gedeelte van de Overbeekstraat.

 • 12 mei 2022

  Rechtzetting: omleiding fietsers

   

  Als gevolg van werken aan een fietspad langs de omleidingsroute wordt de omleiding voor fietsers verlegd. Je zal moeten omrijden via de Grazenseweg en de Dorpsstraat, zoals op het plannetje hieronder.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tom Jamaer

Werfleider aannemer

Christel Geenen

Werfmanager Sweco i.o.v. Aquafin