Projectoverzicht

20272B - Aansluiting Europawijk naar RWZI Mol
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 augustus 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van de Europawijk dat nu nog in de omliggende grachten belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Mol. Het gaat om het afvalwater van een 130-tal woningen dat na de werken bijkomend kan worden gezuiverd.

Om dit te realiseren leggen we in de Amerikalaan, Belgiëlaan (gedeeltelijk), Canadalaan, Engelandlaan, Frankrijklaan, Italiëlaan, Luxemburglaan, Monacolaan en Nederlandlaan een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dit resulteert in een afvalwaterleiding (DWA) in de baan en de aanleg van grachten voor de buffering en de afvoer van het hemelwater.

Nieuws en updates

 • 11 dec 2019

  Nutsbedrijven vernieuwen hun leidingen

   

  De komende maanden vernieuwen de nutsbedrijven de aardgas-, elektriciteits-, water- en telecommunicatienetten in de Amerikalaan, Frankrijklaan, Canadalaan, Italiëlaan en Monacolaan (zie kaartje). De werken worden uitgevoerd in de berm naast de rijweg. Vanaf maart 2020 wordt in die berm nog een gracht aangelegd.

   

  De nutsbedrijven werken in:

  - Frankrijklaan van 9 december 2019 tot 24 februari 2020

  - Canadalaan, Italiëlaan en Monacolaan van 7 januari 2020 tot 4 april 2020

  - Amerikalaan van 5 februari 2020 tot 20 april 2020

   

  Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij veel regen of felle koude kan er niet worden gewerkt.

   

 • 29 nov 2019

  Verdere rioleringswerken in Amerikalaan en Luxemburglaan

   

  Ondertussen legt de aannemer de riolering verder aan in de Amerikalaan richting Ierlandlaan. Dit zal vermoedelijk duren tot woensdag 4 december.

   

  Op donderdag 5 december beginnen de rioleringswerken in de Luxemburglaan.

   

 • 29 nov 2019

  Aanleg rijweg kan beginnen in Canadalaan, Engelandlaan, Italiëlaan en Monacolaan

   

  In Canadalaan, Engelandlaan, Italiëlaan en Monacolaan worden op maandag 2 december piketten geplaatst en koord gespannen. Deze bepalen de plaats en de hoogte van de boorden die ter plaatse in beton worden gegoten.

   

  Op dinsdag 3 en woensdag 4 december plaatst de aannemer in deze straten de betonnen boorden. Hij gebruikt daarvoor een "glijbekisting". Terwijl dit werk bezig is, kun je de straten niet in met de wagen. Je kunt je wagen kwijt in Romelaan en Ispralaan. Nadien kun je de straten enkel in voor laden en lossen.

   

  Hou er a.u.b. rekening mee dat je tot de week van 9 december je oprit niet kunt bereiken. Die week wordt de onderlaag asfalt gelegd zodat je voor het kerstverlof terug met de auto voor je huis kunt.

   

  Let wel: het aanleggen van asfalt en het gieten van betonnen boorden is weergevoelig. Als het te koud is of regent, kunnen deze werken niet worden uitgevoerd. De planning zal dan worden aangepast.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Joren Verheyen

Werfleider aannemer APK Group

Locatie werfkeet:

Kievermont (t.h.v. de legerbasis)