Projectoverzicht

20272B - Aansluiting Europawijk naar RWZI Mol
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 augustus 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van de Europawijk dat nu nog in de omliggende grachten belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Mol. Het gaat om het afvalwater van een 130-tal woningen dat na de werken bijkomend kan worden gezuiverd.

Om dit te realiseren leggen we in de Amerikalaan, Belgiëlaan (gedeeltelijk), Canadalaan, Engelandlaan, Frankrijklaan, Italiëlaan, Luxemburglaan, Monacolaan en Nederlandlaan een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dit resulteert in een afvalwaterleiding (DWA) in de baan en de aanleg van grachten voor de buffering en de afvoer van het hemelwater.

Nieuws en updates

 • 17 jan 2020

  Overzicht werken week van 19 januari

   

  De aannemer is volop bezig met de rioleringswerken in de Luxemburglaan. Hij gaat hier volgende week mee voort.

   

  In de Nederlandlaan zal al droogzuiging geplaatst worden. Hiermee wordt het grondwaterpeil verlaagd voordat de sleuven voor de nieuwe rioolbuizen kunnen worden gegraven.  

   

  De nutsmaatschappijen werken verder vanuit de Frankrijklaan via de Nederlandlaan naar de Engelandlaan en uiteindelijk terug naar de Canadalaan.

   

 • 17 jan 2020

  Amerikalaan buiten werfzone afgesloten voor paddentrek

   

  Op vraag van de Stad Geel zal de Amerikalaan (kant Kievermont) net buiten de werfzone worden afgesloten voor de paddentrek. Deze regeling gaat in op zaterdag 1 februari en loopt tot en met woensdag 15 april 2020.

   

 • 18 dec 2019

  Flashbericht - Asfalteringswerken op donderdag 19 en vrijdag 20 december

   

  In tegenstelling tot wat we begin deze week nog hadden verwacht, kan de aannemer toch op donderdag 19 december asfalt leggen in Engelandlaan, Canadalaan, Italiëlaan en Monacolaan. Als de asfalteringswerken morgen niet helemaal klaar zijn, dan werkt de aannemer vrijdag hieraan verder. Terwijl het asfalt wordt gelegd, zal de straat niet bereikbaar zijn voor verkeer. Plaats je wagen a.u.b. tijdig buiten de werkzone.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Joren Verheyen

Werfleider aannemer APK Group

Locatie werfkeet:

Kievermont (t.h.v. de legerbasis)