Projectoverzicht

20272B - Aansluiting Europawijk naar RWZI Mol
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 augustus 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van de Europawijk dat nu nog in de omliggende grachten belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Mol. Het gaat om het afvalwater van een 130-tal woningen dat na de werken bijkomend kan worden gezuiverd.

Om dit te realiseren leggen we in de Amerikalaan, Belgiëlaan (gedeeltelijk), Canadalaan, Engelandlaan, Frankrijklaan, Italiëlaan, Luxemburglaan, Monacolaan en Nederlandlaan een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dit resulteert in een afvalwaterleiding (DWA) in de baan en de aanleg van grachten voor de buffering en de afvoer van het hemelwater.

Nieuws en updates

 • 17 okt 2019

  Aanleg rijweg in Frankrijklaan, Nederlandlaan en Amerikalaan

   

  Vanaf vrijdag 18 oktober tot midden volgende week wordt de onderfundering van de rijweg gelegd in Frankrijklaan, Nederlandlaan en Amerikalaan.

   

  Tegen vrijdag 25 oktober starten de voorbereidingen voor het ter plaatse gieten van de betonnen kantstrook. We verwachten dat de aannemer op dinsdag 29 oktober met de kantstrook begint. Als de weersomstandigheden meezitten, dan kan vanaf 12 november de onderlaag asfalt worden aangebracht.

 • 17 okt 2019

  Woningen Frankrijklaan en Canadalaan aangesloten op nieuwe riool

   

  In de Canadalaan worden de rioolkokers verder aangelegd. Ondertussen sluit de aannemer de woningen in Frankrijklaan en Canadalaan aan op de nieuwe riool.

 • 03 okt 2019

  Aanleg riolering Frankrijklaan gaat verder

   

  De riolering wordt in de Frankrijklaan verder gelegd. Ook start de aannemer met het deel van de Nederlandlaan naar de Canadalaan.

   

  De bomen die in het tracé van de grachten staan, worden gerooid.

   

  In voorbereiding van de werken aan de nutsleidingen, die vanaf december starten, worden nu doorsteken aangebracht in de straat. 

   

  Indien de weersomstandigheden het toelaten, dan is de glijbekisting voor de boordstenen en het asfalt nog steeds einde oktober gepland.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Joren Verheyen

Werfleider aannemer APK Group

Locatie werfkeet:

nog te bepalen