Projectoverzicht

20333A - Coll.Cicindria fase 1 : toevoerleiding RWZI Gingelom-Muizen
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 juli 2020

De werken zullen 20 maanden duren

Maandag 6 juli start aannemer Gemoco met werken in de Heusdenstraat, Kerkom-Dorp en in het veld tussen Kerkom-Dorp en de Kaneelstraat in Gingelom. 

Waarom deze werken?

Heusdenstraat
In de Heusdenstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De bestaande leidingen worden (op enkele herstellingen na) hergebruikt voor de afvoer van het regenwater. Deze sluit momenteel via ingebuisde grachten aan op de Cicindria. Voor het vuilwater wordt een nieuwe leiding aangelegd. Ter hoogte van huisnummer 16 wordt een pompstation voorzien dat het vuilwater verzamelt en omhoog pompt richting Kerkom-Dorp. In de Truilingenstraat zijn hier reeds de nodige leidingen voor aangelegd geweest bij de heraanleg van deze straat.

Kerkom-Dorp
Ook in Kerkom-Dorp wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Er wordt een nieuwe vuilwaterleiding aangelegd en de bestaande leidingen worden (op enkele herstellingen na) hergebruikt voor de afvoer van het regenwater. Tussen huisnummer 37 en 42 bevindt zich een ingebuisde gracht, welke eveneens afwatert richting Cicindria. Naast deze ingebuisde beek (laagste punt) wordt ook een pompstation gebouwd om het vuilwater terug omhoog te pompen naar Kerkom-Dorp ter hoogte van de Truilingenstraat. Ter hoogte van dit kruispunt zijn de nodige voorzieningen getroffen bij de heraanleg van deze weg. Via het reeds bestaande rioleringsstelsel vervolgt het vuilwater zijn weg tot waar de Cicindria Kerkom-Dorp dwarst. Hier pikken we wederom al de bestaande rioleringsbuizen op en bouwen we een pompstation.

Tussen Kerkom-Dorp en de Bosstraat in Gingelom
Vervolgens wordt er een persleiding aangelegd in het veld tot aan de geplande waterzuiveringsinstallatie in de Bosstraat in Gingelom. Daar starten dit najaar ook de werken aan de zuiveringsinstallatie zodat het vuilwater gezuiverd wordt, vooraleer het in de Cicindria belandt.

Kaneelstraat
Momenteel loost het vuilwater van Gingelom en Buvingen nog in de Cicindria, onder meer ter hoogte van de Kaneelstraat. De ontbrekende schakel tussen de Kaneelstraat en de zuiveringsinstallatie wordt ook uitgevoerd ikv dit project, zodat het vuilwater van 2700 inwoners kan gezuiverd worden in de installatie. Opwaarts in het stelsel worden daartoe ook nog enkele aanpassingen gedaan.

Nieuws en updates

 • 06 okt 2021

  Werken afgerond, Kerkom-Dorp terug open op 28 oktober

   

  Door het slechte weer en de aanwezige nutsleidingen in de berm hebben de werken in Kerkom-Dorp langer geduurd dan voorzien. De werken worden vandaag afgerond, zodat we de kasseien de komende drie weken kunnen laten rusten. De bedoeling is om op 28 oktober de weg terug open te stellen voor gemotoriseerd verkeer.

 • 20 sep 2021

  Kerkom-Dorp onderbroken voor alle verkeer

   

  Vanaf woensdag 22 september wordt Kerkom-Dorp ter hoogte van nr. 99 onderbroken voor alle verkeer, dit tot uiterlijk vrijdagavond 1 oktober. Deze onderbreking is nodig om de riolering aan te sluiten op de constructie in de berm. Daarna wordt alles aangesloten op het pompstation. Van zodra het pompstation in gebruik wordt genomen, komt er bijna geen afvalwater meer in de waterloop. Alleen bij zware regenbuien kan er nog verdund afvalwater in de Cicindria terechtkomen.

   

  Eens deze werken uitgevoerd zijn, ligt de grootste hinder voor het verkeer achter de rug. Daarna werken we verder ter hoogte van de pompstations.

   

 • 08 mrt 2021

  Grootste werkzaamheden achter de rug

   

  In de Heusdenstraat werd de beton aangelegd. Deze moet nu nog enkele dagen uitharden. Vanaf 15 maart start de aannemer met de afwerking van de bermen. Ook aan het pompstation ter hoogte van huisnummer 14 wordt de laatste hand gelegd. 

   

  In Kerkom-Dorp (ten westen van de Truilingenstraat) wordt ook verder gewerkt aan het pompstation. Dit situeert zich ter hoogte van het terrein voor grondverbetering. De weg blijft voorlopig nog afgesloten voor doorgaand verkeer.

   

  In Kerkom-Dorp veld wordt verder gebouwd aan de constructies ter hoogte van de Cicindria.

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Overal waar wordt gewerkt, is er hinder. Graafmachines maken nu eenmaal lawaai, vrachtwagens die over zand rijden maken stof, bij aanhoudende regen zal er modder in de straat liggen. Soms zal het wat moeilijker zijn om aan uw woning te geraken. Samen met de aannemer doen we er echter alles aan om de hinder waar mogelijk te beperken. Daarvoor nemen we verschillende minderhindermaatregelen.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier