Projectoverzicht

20365AV - Afkoppelingswerken i.f.v. bouw KWZI Hertsberge
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 24 juni 2019

De werken zullen 12 maanden duren

Met dit project wil Aquafin op een aantal plaatsen in Hertsberge grachten afkoppelen van het rioleringsstelsel. Hierdoor wordt het regenwater op een natuurlijke manier afgevoerd langs de grachten, waar het ook kan infiltreren. Bovendien zal onze waterzuiveringsinstallatie efficiënter werken, wat bijdraagt tot onze doelstelling van proper water in de lokale waterlopen. 

Aquafin werkt ter hoogte van de grachten achteraan de Proosdijstraat, Gagelstraat en Wastinestraat. Daarnaast zal er plaatselijk gewerkt worden in de Molleree, Lodistraat, Sint-Jansdreef en Verbindingsstraat voor de aanleg van nieuwe riolering.

Meer informatie over deze werken vind je op de website van de gemeente Oostkamp.

Nieuws en updates

 • 05 feb 2020

  Werken Lodistraat beginnen volgende week

   

  Op maandag 10 februari gaat de aannemer aan de slag in de Lodistraat, tussen huisnummers 21 en 33. Eerst breekt hij de betonweg op. Daarna wordt de nieuwe riool gelegd en worden de woningen hierop aangesloten. Tot slot wordt het wegdek opnieuw aangelegd. Deze werken zullen ongeveer 2 maanden duren, maar dit is afhankelijk van het weer.

   

  ***

  Omleiding voor doorgaand verkeer

   

  Bewoners van de Lodistraat kunnen te voet hun woning bereiken langs het voetpad dat blijft liggen.

   

  Doorgaand verkeer moet rondrijden langs de Proosdijstraat en de Rapaertstraat. Fietsers kunnen de werf passeren, maar dienen - net als de voetgangers - rekening te houden met de veiligheidsrichtlijnen.

   

  De Lijn volgt een ander traject: komende van Ruddervoorde rijdt de bus via Kraaiveldstraat - Molleree - Wingensestraat - Rapaertstraat - Proosdijstraat naar Lodikruispunt. Haltes Beukendreef en Loca Labora worden niet bediend.

   

  ***

  Ophalen huisvuil

   

  De huisvuilophaaldienst IVBO pikt het huisvuil op aan het kruispunt Lodistraat-Beukendreef (bushalte) en aan het kruispunt Lodistraat-Rapaertstraat.

   

 • 04 feb 2020

  Lodistraat afgesloten - update 

   

  In tegenstelling tot wat we eerder berichtten, zal de Lodistraat gedurende twee maanden worden afgesloten vanaf 10 februari 2020. De handelszaken in Hertsberge blijven bereikbaar. Gemotoriseerd verkeer dient een omleiding te volgen via de Proosdijstraat en de Rapaertstraat, fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang. De bussen van De Lijn volgen tijdelijk een ander traject, meer informatie kan je vinden op www.delijn.be

   

  Opgelet: deze planning is weersgevoelig en kan bij slecht weer nog worden aangepast.

   

 • 22 jan 2020

  Volgende week Lodistraat afgesloten

   

  Vanaf 28 januari tot eind april 2020 wordt de Lodistraat afgesloten voor het verkeer. De handelszaken in Hertsberge blijven bereikbaar. Gemotoriseerd verkeer dient een omleiding te volgen via de Proosdijstraat en de Rapaertstraat, fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang. De bussen van De Lijn volgen tijdelijk een ander traject, meer informatie kan je vinden op www.delijn.be

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Cedric De Clercq

Werfleider Aannemingen De Witte

Locatie werfkeet: Korte Wastinestraat