Projectoverzicht

20380 - van KWZI Zammelen naar aansluiting op RWZI Borgloon-Jesseren
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 april 2019

De werken zullen 10 maanden duren

Aquafin legt een gescheiden rioleringsstelsel aan in een deel van de Keipoelstraat, Zammelenstraat en de Bissemstraat. Het afvalwater wordt aangesloten op de bestaande rioolwaterzuiveringsinstallatie van Jesseren (Borgloon). Het regenwater wordt aangesloten op een nieuwe regenwaterleiding die loost in de Mombeek. De eigenaars van de woningen langs het traject van de werken dienen het regenwater af te koppelen van de riolering.

Na uitvoering van alle werken en van het toekomstige project in de Sint-Amandusstraat kan het afvalwater van ongeveer 170 inwoners uit Zammelen gescheiden verzameld en gezuiverd worden.

Nieuws en updates

 • 14 aug 2019

  Aanleg riolen in Keipoelstraat

   

  Momenteel plaatst de aannemer de pompput in de Keipoelstraat. Vervolgens legt hij de vuilwater- en regenwaterriool aan in de Keipoelstraat, van het pompstation naar het kruispunt met de Zammelenstraat.

   

  Als de rioolbuizen in de grond liggen, dan wordt er steenslag aangebracht. Je kunt in de Keipoelstraat dan met de auto tot aan jouw woning.

   

  We verwachten dat de werken in de Keipoelstraat rond 6 september zullen afgerond zijn. Dit onder voorbehoud van gunstige weeromstandigheden. Nadien starten de rioleringswerken in de Zammelenstraat.

 • 22 mei 2019

  Presentatie infoavond

   

  Op de infoavond stelde studiebureau Sweco het project voor. Hier kun je de presentatie nog eens rustig nalezen.

 • 15 mei 2019

  Nutsbedrijven beginnen in Keipoelstraat

  Op donderdag 16 mei starten de nutsbedrijven in de Keipoelstraat met het verplaatsen van de leidingen. De aannemer van de rioleringswerken (Jan Roebben) begint op 3 juni met zijn deel. Eerst wordt in de Keipoelstraat het pompstation gebouwd en daarna worden de riolen gelegd in de richting van Zammelenstraat en Bissemstraat. We verwachten dat de werken begin 2020 klaar zullen zijn. Binnenkort lees je hier een meer gedetailleerde planning.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Bart Coolen - Werfleider aannemer Jan Roebben bvba

Locatie werfkeet: Keipoelstraat aan huisnr. 9