Projectoverzicht

20380 - van KWZI Zammelen naar aansluiting op RWZI Borgloon-Jesseren
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 april 2019

De werken zullen 13 maanden duren

Aquafin legt een gescheiden rioleringsstelsel aan in een deel van de Keipoelstraat, Zammelenstraat en de Bissemstraat. Het afvalwater wordt aangesloten op de bestaande rioolwaterzuiveringsinstallatie van Jesseren (Borgloon). Het regenwater wordt aangesloten op een nieuwe regenwaterleiding die loost in de Mombeek. De eigenaars van de woningen langs het traject van de werken dienen het regenwater af te koppelen van de riolering.

Na uitvoering van alle werken en van het toekomstige project in de Sint-Amandusstraat kan het afvalwater van ongeveer 170 inwoners uit Zammelen gescheiden verzameld en gezuiverd worden.

Nieuws en updates

 • 22 jan 2020

  Rioleringswerken kruispunt Herkstraat - Bissemstraat

   

  In het bebouwde deel van Zammelen, meer bepaald Keipoelstraat en Zammelenstraat, werd de wegenis, de onderlaag asfalt en het beton nog voor de Nieuwjaarsvakantie aangelegd.

   

  De aannemer is nu gestart met de rioleringswerken onderaan het kruispunt Herkstraat - Bissemstraat. Daarna werkt hij verder bergopwaarts. Er moet immers een vuilwaterleiding worden aangelegd in het agrarisch deel van de Bissemstraat.

   

 • 04 nov 2019

  Bereikbaarheid woningen

   

  We vragen met aandrang om niet over het vers gegoten beton te rijden, te fietsen of te lopen. Het duurt ongeveer twee weken voordat het beton is uitgehard. Die tijd kun je met de wagen niet op de oprit van je woning rijden.

 • 04 nov 2019

  Heraanleg wegenis in Keipoelstraat en Zammelenstraat

   

  Voor het bebouwde gedeelte van Zammelen wordt binnenkort gestart met de herstelling van de wegenis. Het is de bedoeling dat de aannemer hiermee nog voor het Kerstverlof klaar is. We willen de hinder voor de bewoners tijdens de winter zo veel als mogelijk beperken.

   

  Deze week is de aannemer in de Keipoelstraat gestart met het machinaal aanleggen van een greppel in beton. Deze greppel zal geplaatst worden tot net voorbij het kruispunt met de Zammelenstraat (boerderij Zammelenstraat nr. 10). Eens de greppel ligt, wordt de fundering in steenslag aangebracht en vervolgens de onderlaag in asfalt aangebracht.

   

  In de Zammelenstraat wordt vanaf huisnummer 10 tot aan Bissemstraat de wegenis hersteld in beton over de volledige breedte. Dit zal gebeuren in twee aparte helften. Volgens de huidige planning starten de betonwerken in de week van 18 november. Dit zal naar verwachting een drietal weken duren. Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Bart Coolen - Werfleider aannemer Jan Roebben bvba

Locatie werfkeet: Keipoelstraat aan huisnr. 9