Projectoverzicht

20398 - Collector Ranst - Wommelgem fase 2
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 maart 2021

De werken zullen 21 maanden duren

Bekijk de presentatie over
de rioleringswerken

De gemeente Ranst, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), water-link en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat (tussen het kruispunt met de Schawijkstraat en het kruispunt met de Gasthuisstraat) en in de Spruytershofstraat. In de berm van de Kempenlaan in Wommelgem wordt bijkomend een doorvoerleiding voor afvalwater aangelegd aan de kant met de even huisnummers.

Waarom deze werken?

In de Kromstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd waarop verschillende zijstraten worden aangekoppeld. Zo wordt bijvoorbeeld het lozingspunt van de Profeetstraat en de achterliggende straten aangesloten op de nieuwe vuilwatercollector. Ook de aan te leggen vuilwaterriool van de Spruytershofstraat wordt op deze collector aangesloten. In de bocht van de Kromstraat, tegenover Ordal, voorzien we een pompstation.

Na de werken stroomt het afvalwater van 4.400 inwoners naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wommelgem. Het propere regenwater wordt opgevangen in grachten en afgevoerd naar de Keerbeek en zo verder naar het Schijn.

De Kromstraat wordt veiliger ingericht met o.a. afgescheiden fietspaden, vrij van de rijweg. Verder worden de kruispunten, en zeker het kruispunt Kromstraat – Kastanjelaan, veiliger gemaakt.

In de Spruytershofstraat worden de kruispunten met de Lothar Wyrtki-laan en de John Van Den Eyndelaan verhoogd aangelegd. De parkeerstroken krijgen een waterdoorlatende verharding zodat het hemelwater in de ondergrond kan infiltreren.

Door tegelijk de nutsleidingen te vernieuwen, een nieuw rioleringsstelsel aan te leggen en de rijweg veiliger aan te leggen, zullen de Kromstraat en de Spruytershofstraat jarenlang gespaard blijven van ingrijpende werken.

Nieuws en updates

 • 13 jan 2022

  Handelaars Kromstraat bereikbaar

   

  De aannemer is gestart met de werken ter hoogte van het kruispunt met de Schawijkstraat. De handelaars in de Kromstraat zijn bereikbaar vanuit Ranst. Kom je uit Wommelgem? Dan volg je de omleiding langs de Herentalsebaan en de Ranstsesteenweg naar de Kromstraat.

   

  • Tot het kruispunt Kastanjelaan (start van de omleiding richting Wommelgem) blijft verkeer in twee richtingen mogelijk.
  • Alle handelaars vanaf het kruispunt Kastanjelaan tot en met de Jumbo zijn bereikbaar (lichtblauw op de kaart). Klanten en leveranciers rijden terug richting Ranst. Moet je naar Wommelgem? Dan draai je de Kastanjelaan in en volg je de omleiding (donkerblauw op de kaart).
  • De werfzone (oranje op de kaart) is tijdens de werkuren afgesloten. Na de werkuren kunnen enkel de bewoners door.

   

  De aannemer werkt vanaf de Schawijkstraat in de richting van Ranst. De situatie zoals ze hierboven is beschreven, geldt tot eind april, begin mei. Naarmate de werken vorderen, wijzigt de bereikbaarheid van de handelaars.

   

  Als de werken tot voorbij de oprit van de betrokken handelaar zijn opgeschoten, dan legt de aannemer steenslag op de rijweg. Dan geraak je vanuit de richting van Wommelgem op je bestemming.

   

  Handelaar of bedrijf en vragen over de toegang? Neem contact met de werfleider van de aannemer: Sebastian Boucquey.

   

  Open de volledige kaart

   

  teaser
 • 22 dec 2021

  Bouwverlof aannemer

   

  Vanaf vrijdag 24 december 2021 heeft de aannemer vakantie, en dit tot en met maandag 10 januari 2022.

   

  We wensen je alvast een fijn eindejaar!

   

 • 22 dec 2021

  Omleidingen voor plaatselijk en doorgaand verkeer

   

  De volgende maanden is de Kromstraat tussen de Schawijkstraat en de Keerbeek enkel bedoeld voor bewoners, leveranciers en klanten van de lokale handelszaken en bedrijven. Voor lokaal en doorgaand verkeer, en voor fietsers, worden aangepaste omleidingen voorzien. Die gaan in op dinsdag 11 januari 2022.

   

  Bekijk de omleidingsplannen

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Sebastian Boucquey en Rudy Meyvis

Werfleiders aannemer DCA INFRA

Locatie werfkeet:

Profeetstraat, nabij het kruispunt met de Gasthuisstraat

Technische Dienst

Gemeente Ranst

www.ranst.be/ietsmelden