Projectoverzicht

20398 - Collector Ranst - Wommelgem fase 2
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 maart 2021

De werken zullen 21 maanden duren

Bekijk de presentatie over
de rioleringswerken

De gemeente Ranst, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), water-link en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat (tussen het kruispunt met de Schawijkstraat en het kruispunt met de Gasthuisstraat) en in de Spruytershofstraat. In de berm van de Kempenlaan in Wommelgem wordt bijkomend een doorvoerleiding voor afvalwater aangelegd aan de kant met de even huisnummers.

Waarom deze werken?

In de Kromstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd waarop verschillende zijstraten worden aangekoppeld. Zo wordt bijvoorbeeld het lozingspunt van de Profeetstraat en de achterliggende straten aangesloten op de nieuwe vuilwatercollector. Ook de aan te leggen vuilwaterriool van de Spruytershofstraat wordt op deze collector aangesloten. Na de werken stroomt het afvalwater van 4.400 inwoners naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wommelgem. Het propere regenwater wordt opgevangen in grachten en afgevoerd naar de Keerbeek en zo verder naar het Schijn.

De Kromstraat wordt veiliger ingericht met o.a. afgescheiden fietspaden, vrij van de rijweg. Verder worden de kruispunten, en zeker het kruispunt Kromstraat – Kastanjelaan, veiliger gemaakt.

In de Spruytershofstraat worden de kruispunten met de Lothar Wyrtki-laan en de John Van Den Eyndelaan verhoogd aangelegd. De parkeerstroken krijgen een waterdoorlatende verharding zodat het hemelwater in de ondergrond kan infiltreren.

Door tegelijk de nutsleidingen te vernieuwen, een nieuw rioleringsstelsel aan te leggen en de rijweg veiliger aan te leggen, zullen de Kromstraat en de Spruytershofstraat jarenlang gespaard blijven van ingrijpende werken.

Nieuws en updates

 • 20 okt 2021

  Werken Spruytershofstraat zijn op schema

   

  In de Spruytershofstraat liggen de goten en de boordstenen op hun plaats. De aannemer legt nu de fundering van de rijbaan aan. Volgens de planning wordt begin november asfalt gegoten. Deze planning kan echter nog wijzigen afhankelijk van de weersomstandigheden. Bv. bij aanhoudende regen kan er geen asfalt worden aangebracht.

   

  Ook de kopmuur zal begin november worden geplaatst.

   

 • 20 okt 2021

  25 oktober start aanleg riolering Kempenlaan

   

  Vanaf maandag 25 oktober wordt in de Kempenlaan de doorvoerleiding voor afvalwater aangelegd. Deze verbindt de nog aan te leggen collector in de Kromstraat met het pompstation van Aquafin t.h.v. de Herentalsebaan. Met het oog hierop heeft de aannemer de bemaling geplaatst.

   

  De doorvoerleiding komt in de berm, aan de kant met de even huisnummers. De aannemer start aan het pompstation in het Herentalsebaan en schuift geleidelijk op naar de gemeentegrens met Ranst. Volgens de planning zouden de werken in de Kempenlaan rond Nieuwjaar klaar moeten zijn. Bij slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen.

   

  Omdat de aannemer in de berm werkt, verwachten we dat de hinder voor het verkeer eerder beperkt zal zijn. Het grootste deel van de tijd geraak je met de auto op de oprit.

   

  teaser
 • 26 aug 2021

  Werken Kempenlaan starten later

   

  De aanleg van de doorvoerleiding in de berm van de Kempenlaan (kant met de even huisnummers) start in oktober. Dit is iets later dan oorspronkelijk voorzien. Zodra de precieze startdatum is gekend, informeren we je hier verder over.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Sebastian Boucquey en Rudy Meyvis

Werfleiders aannemer DCA INFRA

Locatie werfkeet:

Profeetstraat, nabij het kruispunt met de Gasthuisstraat

Technische Dienst

Gemeente Ranst

www.ranst.be/ietsmelden