Projectoverzicht

20710V - Aanleg gescheiden riolering (2DWA) in de Driesstraat
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 09 augustus 2021

De werken zullen 7 maanden duren

In de Driesstraat in Bekkevoort zal Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Het afvalwater vangen we op in een aparte buis waar het uiteindelijk gezuiverd zal worden in het waterzuiveringsstation van Tielt-Winge. Het kostbare regenwater laten we maximaal infiltreren in de ondergrond via een infiltratieriool, alvorens we het gebufferd afvoeren. De wegenis zullen we na de werken aanleggen in asfalt.

De eigenaars van de woningen langs het traject zullen ook op privédomein de regen- en afvalwaterafvoeren van elkaar moeten scheiden. Dit noemen we de afkoppelingswerken. Je kan voor deze werken een premie aanvragen bij Fluvius. Voor meer informatie, kijk op Premie gescheiden afvoersysteem | Fluvius

 

Nieuws en updates

 • 22 okt 2021

  Kort oponthoud voor de rioleringswerken

   

  De rioleringswerken zijn op woensdag 20 oktober even stilgevallen. Bij de aanleg van de riolen troffen we immers een gasleiding aan waarvan we de ligging vooraf niet kenden. Door een vlotte samenwerking tussen de verschillende partijen en een snelle tussenkomst van Fluvius zal dit probleem op maandag 25 oktober opgelost geraken. Door de vele regen van de voorbije dagen, waarop er toch niet kon worden gewerkt, blijft de vertraging beperkt tot een dag.

   

  Verder liggen de werken momenteel op schema. Op basis van de huidige plannen zal er tot en met de eerste week van december riolering gelegd worden. Dit is met inbegrip van de huisaansluitingen.

   

  Nadien komen Fluvius en De Watergroep hun definitieve leidingen aanleggen. Meer info hierover volgt later.

 • 09 sep 2021

  Rioleringswerken starten op 27 september

   

  De nutsmaatschappijen hebben hun voorbereidende werken afgerond. Alle opritten zouden bereikbaar moeten zijn via de Minder-hindersteenslag. Heb je een melding over de bereikbaarheid, contacteer dan aannemer Liema, die zal instaan voor het onderhoud. De contactgegevens vind je op de website van Aquafin.

   

  Als gevolg van wereldwijde materiaaltekorten loopt ook de levering van de rioleringsputten vertraging op. Om te vermijden dat de werken middenin stilvallen wordt de start van de werken uitgesteld tot de week van 27 september. De komende drie weken zal er dus geen activiteit zijn in de Driesstraat.

 • 14 jul 2021

  Presentatie infoavond, ontwerpplannen

   

  Hieronder kan je de presentatie van de meest recente infoavond bekijken. Ook de plannen voor de nieuwe riolering en de nieuwe wegenis zijn bijgevoegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tim Willems

Werfleider aannemer Liema